Haber Gazzeli çocukların isyanı: İsrail hayallerimizi de yıktı

Gazzeli çocukların isyanı: İsrail hayallerimizi de yıktı

İsrail, Gazze'deki saldırılarına 7 Ekim'den bu yana devam ederken çocukların da büyük bir kısmını oluşturduğu çok sayıda insan hayatını kaybetti. İsrail bombalarına hedef olmayan çocuklar daha şanslı olsa da, hemen hemen hepsi savaşın sadece binaları değil, geleceklerini de yıktığının farkında olacak kadar olgun...

HgBTca2FBUO6MlUxPhF-Ow.jpg

Gazze'de yaşanan ölümlerin yüzde 70'e yakını kadın ve çocuklar... Hayatta kalabilenlerse ömürlerinin geri kalanını büyük travmalarla geçiriyor. Gazzeli çocukların yaşadığı dramatik tabloya da bakalım.
ZiL9djDk7UOroPyJZjfIyg.jpg

Açlık, sussuzluk, panik ve ölüm korkusu...Zor koşullarda tüm bu ağır duyguları yaşıyorlar. Evlerinden oldular, eğitimleri yarıda kaldı.
bbJTGlpG8UaBCN0fQag0LA.jpg

Gazze'de çocuk olmak gerçekten de çok zor...Derme çatma çadırlarda hayatta kalma mücadelesi vermek zorundalar.Büyüklerin bile katlanamadığı koşullarla başa çıkmaya çalışıyorlar.
umvChuq2g0e0InFPcGNSGw.jpg

Gazzeli çocuklar, yaşadıkları yıkımı anlatıyor: "İsrail bizi bombalıyor. okulu terketmemizi istediler. Kaldığımız okulu bırakıp bu kampa geldik. İlk başta sokakta kalmıştık. Sonra çadır verdiler. Soğuktan ölüyoruz. Üstümüzü örtecek bir şey yok, yerde yatırıyoruz"
76Url5D7h0KdZCdEtLfN8A.jpg

Gazzeli çocuklar, tanık ettiklerine anlam vermekte zorlanıyor. En çok da hayallerinin yarıda kalmasına üzülüyorlar: "Savaşlar gördüm 2014. 2021 savaşı. Şimdi de 2023 savaşı. Hep savaş hep savaş. Hayallerim yok oldu. Üniversiteye gidip ailemi gururlandırmak istiyordum. Ama hepsi yok olup gitti."
4pexAO6_VkiwWvzi8_nKBg.jpg

"İlk defa bu kadar uzun süren bir savaş görüyorum. İsrail hayallerimizi yıktı. Okulumuz kalmadı. İsrail okullarımızı yıktı."
p9sMpVEkuk6cR_qUqAyOtA.jpg

gazzeli çocuklar ne olursa olsun hayallerini gerçeğe dönüştürmekte kararlı...
FfFUjJZP_0uxPse1iL9V2Q.jpg

"Uyurken öldürülen çocuklar gördüm. sıranın bana gelmesinden korkuyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. Doktor olmak istiyorum. Okulum yıkılsa da hayallerimi bırakmayacağım"

 
Üst Alt