Meslektaşlarım tarafından her yönden eleştirilmiş olsam da, ilk günden beri Google hizmetlerinin ateşli bir kullanıcısı olduğumu itiraf etmekten utanmıyorum. Fotoğraflar , Chrome, Haritalar veya Drive olsun, bu ürünlere o kadar bağlıydım ki, iyi ya da kötü, bu ekosistemden kaçmak artık zor. Bununla birlikte, Google'ın umursamadığı, dosya barındırma hizmetinde büyük bir güvenlik sorunu var.
Google'ın Bu Uzun Süredir Devam Eden Drive Güvenlik Sorununu Düzeltmesi Gerekiyor
Günümüzde e-posta adresinize ulaşmak hiç de zor değil; erişimi olan herkes sizinle her türlü dosyayı paylaşabilir. Son zamanlarda çok sayıda zararlı dosyanın paylaşım kaynağı haline geldi. Ve bu da yetmezmiş gibi, Drive uygulamasını kullanıyorsanız, bu zararlı dosyaları bilgisayarınıza senkronize edebilir.
Her ne kadar bu yürütülebilir dosyaları kendi başına çalıştıramasa da, "free_gift_for_you.exe" dosya adını görünce cezbedilen ve hemen bilgisayarlarında çalıştıran çok sayıda [teknolojiye aşina olmayan] kullanıcı gördüm. "Bunun için Google'ı nasıl suçlayabilirim ki?" diyebilirsiniz, ama ben kesinlikle suçlardım!

Google bize sadece iletişim listemizde bulunan kullanıcılardan dosya alma seçeneği sunsaydı veya en azından manuel olarak bir kullanıcı listesi ekleme ve Drive'ın sadece seçilen birkaç kullanıcıdan dosya almasını sağlama seçeneği verseydi, tüm bunlar asla mümkün olmazdı.
Dolayısıyla, istenmeyen dosya paylaşımları, kimlik avı belgeleri ve kötü amaçlı dosyaların senkronize edilmesi [Drive uygulamasını kullanıyorsanız] bu bulut paylaşım hizmetiyle ilgili şikayetlerimden bazıları ve bu sorunların en kısa sürede çözülmesi gerekiyor, aksi takdirde bu güvenlik açığı kullanıcıları en kötü şekilde etkilemeye devam edecek.
Ancak bir yolu var, bu da cebinizi boşaltmanızı gerektiriyor!
Dikkatinizi çekmek istediğim bir konu da
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
Sonuç olarak, yalnızca bu listede yer alan kullanıcılar Workspace hesabıyla dosya paylaşabilecektir. Ne yazık ki, bu, Drive kullanıcı tabanının büyük çoğunluğunu oluşturan genel bir kullanıcının erişebileceği bir özellik değil. Sanırım, hizmetlerini kullanmanın "gerçek maliyetini" ödemiyorsak, ödememiz gereken bedel bu.
Bu konuda sizin görüşünüz nedir? Değerli görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşın. Ayrıca, aşağıdaki ankette oy kullanmayı da unutmayın; sonucu kesinlikle görmek isteriz!