Nasıl Yapılır? Google Gemini'yi Herhangi Bir Ülkedeki Herhangi Bir Android'de Kullanma Yöntemi

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 336

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
How-to-Get-Gemini-on-Android.jpg

2024'ün ikinci ayı ve yapay zekanın akıllı telefonların ayrılmaz bir parçası olduğuna dair çok sayıda konuşma zaten var - en azından Android tarafında. Google, Bard AI'yi resmi olarak 2023'te piyasaya sürdü ve o zamandan bu yana, güncellemeler aracılığıyla birçok özellik ve daha fazla kullanışlılıkla geliştirildi.

Google Bard etiketinin gün batımına doğru ilerlemesiyle birlikte, Google'ın yapay zekası artık Google Gemini olarak yeniden markalanıyor. Peki neden İkizler burcundan bahsediyoruz?

Google, kullanıcının AI - Google Gemini'ye erişmesini ve onu kullanmasını istiyor. Peki insanların bunu kullanmasını sağlamanın en iyi yolu nedir?

Bu, bir uygulama oluşturarak ve onu Android cihazlar için kullanılabilir hale getirerek yapılır. Evet. İster yepyeni bir Android akıllı telefon ister biraz daha eski bir akıllı telefon kullanıyor olun, artık Google Gemini'yi akıllı telefonunuzda test edebilir ve deneyebilirsiniz.

Herhangi Bir Android Akıllı Telefonda Google Gemini Nasıl Edinilir?​

Peki iOS hakkında ne düşünüyorsunuz? iOS kullanıcıları Gemini AI'ya ve onun tüm harika özelliklerine erişebilecek mi? Cevap evet, ancak Google Gemini uygulaması aracılığıyla değil. iOS kullanıcılarının ve eski Android akıllı telefonlara sahip kullanıcıların Google Gemini'ye nasıl erişebileceklerinden bahsedeceğiz.
Get-Gemini-on-Android-Phone-3.jpg

Ancak öncelikle Google Gemini uygulamasını yüklemek için hangi sistem gereksinimlerinin gerekli olduğuna bir göz atalım.

Google Gemini – Desteklenen Bölge

Yazım itibarıyla Google Gemini şu anda Android ve iOS kullanıcıları için Amerika Birleşik Devletleri'nde yayındadır. Cihazınızdaki varsayılan dilin İngilizce (ABD) olarak ayarlanması koşuluyla Google Gemini'nin akıllı telefonunuzda çalışacağını unutmayın. Google, Google Gemini'nin önümüzdeki hafta dünya çapında birçok bölgede yayına gireceğini belirtti.

Google Gemini'yi Yüklemek İçin Sistem Gereksinimleri​

Android 12 üzerinde çalışan ve en az 4 GB RAM'e sahip bir Android akıllı telefonunuz varsa Google Gemini uygulamasını Google Play Store'dan yükleyebilirsiniz.

iOS kullanıcıları, iPhone'unuzun iOS 15 veya daha yeni bir sürümde çalıştığından emin olun ve Google uygulamasının en son sürümünü kullanın. iOS kullanıcıları Google Gemini'ye Google uygulamasındaki Gemini sekmesinden erişebilir. Yalnızca uygun bölgedeki kullanıcılar için çalışacaktır.

Google Gemini'yi Play Store'dan yükleme gereksinimlerini karşılamayan bir Android akıllı telefonunuz varsa, Google uygulamasını yükleyebilirsiniz ve Google Gemini'ye uygulamanın içinden erişebilmeniz gerekir.

Google Gemini Uygulamasını İndirin – Yöntem 1​

Desteklenen Android akıllı telefonunuza Google Gemini'yi almanın ilk ve basit yolu, onu Google Play Store'dan indirmektir. İşte adımlar.
  • Android akıllı telefonunuzda Google Play Store uygulamasını başlatın.
  • Üstteki arama çubuğuna dokunun ve Google Gemini yazın.
  • Sonuçlarda uygulamayı gördüğünüzde Yükle düğmesine dokunun.
  • Gogol Gemini uygulaması artık Android akıllı telefonunuza yüklenecek.

Google Gemini Uygulamasını İndirin – Yöntem 2​

Artık, sistem gereksinimlerini karşılayan bir akıllı telefonunuz varsa ancak uygulamayı bölgenizde yayınlanmadığı için Play Store'da bulamıyorsanız, APK dosyasını Android cihazınıza yükleyerek uygulamayı yine de edinebilirsiniz. İşte bunu nasıl yapabileceğiniz.

  1. Android akıllı telefonunuzda seçtiğiniz web tarayıcısını açın.
  2. Şimdi Mishaal Rehmaan tarafından X'te (Twitter) sağlanan bu Mega Drive bağlantısına gidin.
  3. Yeşil bir İndir düğmesi görmelisiniz. Üzerine dokunun.
  4. APK dosyası şimdi Android akıllı telefonunuza indirilecektir.
  5. APK'yı Android akıllı telefonunuza yüklemek için tarayıcınızın indirme bölümüne veya dosya yöneticinizin İndirme klasörüne gidin.
Google Gemini uygulaması tarafından desteklenmeyen Android akıllı telefonlar, Google uygulamasında yer alacak bir sekme aracılığıyla bu uygulamaya erişebilir. Bu nedenle, Google'ın yeni AI araçlarına erişebilmek için Android cihazınızda Google uygulamasını güncel tuttuğunuzdan emin olun. Aynı şeyi iOS kullanıcıları için de söyleyebiliriz. Görünüşe göre Google, iOS cihazlar için bir Google Gemini uygulaması yayınlamayı planlıyor gibi görünmüyor çünkü Apple kendi AI araçlarını yayınladığında bu yalnızca iOS cihazlarına özel olacak.

Desteklenmeyen Bölgelerde Google Gemini Nasıl Kullanılır?​

Google Gemini Amerika Birleşik Devletleri'nde yayındayken, farklı bölgelerden Google Gemini'yi denemek isteyen kullanıcılar da deneyebilir. Bu, birkaç ayarı değiştirmenizi gerektirir ve iyi olmalısınız.
Çalışmasının garanti edilmediğini unutmayın. Ama eğer işinize yararsa, iyi ve güzel.

  1. Öncelikle 2. yöntemde bahsettiğimiz tatlıları takip ederek Google Gemini için APK dosyasını indirmeniz gerekecek.
  2. Uygulama yüklendikten sonra Google Asistan uygulamasını başlatın.
  3. Google uygulamasını açın ve ardından profil simgenize dokunun. Daha sonra menüden Ayarlar'ı açın
  4. Google Asistan'a gidin ve Dil bölümünde İngilizce Amerika Birleşik Devletleri'ni seçin, ardından geri dönün. Şimdi Dil ve Bölge'ye gidin ve her üç seçenekte de İngilizce ABD'yi seçin.Get-Gemini-on-Android-Phone-1.jpg
  5. Şimdi Google Gemini uygulamasını başlatın.
  6. Bölgenizde mevcut değil mesajı görüntülenmiyorsa, ne yapmasını istediğinize bağlı olarak komutları yazarak Google Gemini'den yararlanabilirsiniz.
Get-Gemini-on-Android-Phone-2.jpg

Bu, Google Gemini'yi Android destekli akıllı telefonunuza nasıl indirip yükleyebileceğinizle ilgili kılavuzun sonuncusudur. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu herkeste işe yaramayabilir. Eğer işinize yaramazsa birkaç gün bekleyip tekrar deneyin. Sorularınız varsa yorum bölümünde bize bildirin.
 
Etiketler
gemini android kullanma yöntemi google gemin kullanma
Üst Alt