Haber Hasarlı binalardan eşyalarını çıkartıyorlar | Eşyalar 12 bin liraya indiriliyor

Hasarlı binalardan eşyalarını çıkartıyorlar | Eşyalar 12 bin liraya indiriliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra depremzedeler ağır hasarlı binalardan eşyalarını kurtarma telaşına düştü. Eşya indirme ücreti 12 bin TL'yi ödeyerek nakliyecilerle anlaşan depremzeler yapılan işin riskli olduğunun farkında... Son olarak 6,4 büyüklüğündeki Hatay depreminde 3 nakliyeci enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Bunun üzerine ağır hasarlı binalara girişler yasaklandı.

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 ile Hatay'daki 6,4 ve 5,8'lik yıkıcı depremlerin ardından bazı illerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kurtarma çalışmalarının tamamlandığı binalarda ise enkaz kaldırma işlemi başladı.

Evsiz kalan çok sayıda vatandaş ise, tüm uyarılara rağmen, ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binalardan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

Giriş ve birinci katlarda oturan vatandaşlar eşyalarını kendi imkanlarıyla çıkarırken, üst katlarda oturan vatandaşlar için nakliyeciler devreye giriyor.

Yük asansörünün pencereye dayandığı binalarda ağır hasarlı eve giren nakliyeciler eşyaları çıkarıyor. Nakliyecilerin riskli taşınma işlemi için 12 bin liraya kadar ücret aldığı belirtildi.

diunbTU50UGvZ7d5-2x6Rg.jpg

DEPREME EŞYA ÇIKARTILKEN YAKALANDILAR

Bu nedenle bazı can kayıpları da yaşandı. Hatay merkezli 6,4 büyüklüğündeki son depremde hayatını kaybeden 6 kişiden 3'ünün hasarlı binadan eşya çıkarmaya çalışırken enkaz altında kaldığı öğrenidli.

Nakliye firması çalışanı Selman Hallak, deprem sırasında yıkılan binadaki eşyaları taşıdıklarını söyledi. Kendisinin sarsıntı anında aracı getirmek için binadan uzaklaştığını anlatan Hallak, "4 kişi evden eşya taşıyordu. 1 kişi enkazdan çıkarılıp hastaneye götürüldü." dedi.

BAKAN SOYLU DÜN DUYURDU İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşya almak için ağır hasarlı evlere kısa süreli de olsa girişlerin yasaklandığını duyurdu. Ağır hasarlı binalara girmenin de riskli olduğunu vurgulayan Soylu, "Şimdi art arda gelen depremlerden sonra Çevre Şehircilik Bakanlığımızla yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde, bugünden itibaren buradan eşya alınması, buraya kısa sürede girilmesi de yasaklanmıştır. Yani ağır hasarlı binalara da bu saatten sonra girmek yasaktır, yeni bir karara kadar. Çünkü bu riski taşıyamayız, bu sorumluluğu taşıyamayız, bu da doğru değil." diye konuştu.
 
Üst Alt