
Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Holokost'u Anma Günü'nde, Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından sistematik şekilde katledilen Yahudiler, Romanlar ve engelliler ile hedef alınan tüm gruplara mensup milyonlarca insanı saygıyla andı. Peki, holokost nedir? İşte Uluslararası Holokost'u Anma Günü'nün tarihçesi
İkinci Dünya Savaşı sırasında 6 milyondan fazla Yahudi katledildi. Bu katliamlar, daha sonra Birleşmiş Milletler tarafından Yahudi Soykırımı (Holokost) olarak kabul edildi. ULUSLARARASI HOLOKOST'U ANMA GÜNÜ Uluslararası Holokost’u Anma Günü, Ocak ayının 27’sine denk gelir. 1 Kasım 2005 tarihinde, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 42. Genel kurul toplantısında, 60/7 numaralı çözüm önergesi oy çokluğuyla geçirildi ve bu anma günü resmen tanındı.
HOLOKOST SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI Holokost sözcüğü, İbranice "olah" kavramının Yunanca çevirisidir. Olah, Yahudilikte tamamen yakılan bir tür adaktır. Holokost sözcüğü (Yunanca: holókauston), "holos" (tüm, komple) ve kaustos (yakılmış, köz olmuş) sözcüklerinin birleşiminden oluşur ve tamamen yakılmış, yanıp kül olmuş anlamına gelir. Kaustos sözcüğünün kökü yakmak anlamına gelen kalein sözcüğüne dayanır. Kitab-ı Mukaddes'te de geçen, Shoah (שואה) sözcüğü "felaket" anlamına gelir ve bu sözcük 1940'larda, özellikle İsrail ve Avrupa’da, Holokost için kullanılan standart İbranice sözcük olmuştur.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.