Haber Hortumun 26 can aldığı Mississippi'de OHAL ilan edildi

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Hortumun 26 can aldığı Mississippi'de OHAL ilan edildi

ABD'de hortumun yıkıma uğrattığı Mississippi ve çevresinde olağanüstü hal ilan edildi. Mississippi Valisi, "Potansiyel olarak daha fazlası bize doğru yaklaşıyor" diyerek güvenlik uyarısında bulundu.

5O7C6azspUCH-xE_cYJtYg.jpg

ABD'nin Mississippi eyaleti ve çevresinde büyük yıkıma yol açan, 26 kişinin hayatını kaybettiği hortum nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.
Hpo46VKg3E6ci7HagsEsIg.jpg

ABD Başkanı Joe Biden, yıkıcı etkisi büyük olan 10'dan fazla hortumun etkisiyle Mississippi ve çevresinde 26 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, bölge için federal acil durum ilan ettiğini açıkladı.
hja-j2buz0CwSZX1nkuwIg.jpg

Kurtarma ekipleri, doğal felaketin ikinci gününde de enkaz altında canlı ararken, bölge halkı evlerinin yıkıntıları arasında değerli eşyalarını kurtarmaya çalıştı.
pUO04HM0YEWPFi7nbj4Smg.jpg

Rolling Fork kasabasının genellikle düşük gelirlilerden oluşan halkının, son 50 yılın en büyük hortumu olduğu belirtilen afet nedeniyle büyük zarar gören evlerini tekrar yaşanır hale getirmek için uğraştığı görüldü.
f7ofTPd5uEGv83gvLwb9ZA.jpg

Kasırga benzeri hava fenomenlerini raporlayan Ulusal Hava Durumu Servisi, Rolling Fork'u vuran hortumun 5 üzerinden 4 şiddetinde olduğunu ve hızının saatte 300 kilometrenin üzerine çıktığı anların tespit edildiği bilgisini paylaştı.
0_qgmF86UkaKKsYaaqVOKg.jpg

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) yetkilileri, bölge halkına yaptığı yardımları Twitter üzerinden paylaşırken, Mississippi'nin Cumhuriyetçi valisi Tate Reeves, "Ne yazık ki Mississippi'de potansiyel olarak daha fazla kötü hava koşulları bize doğru yaklaşıyor" diyerek vatandaşları güvenlik konusunda uyardı.
oN9vjr1c8UaIVqyhE7eDmQ.jpg

23 Mart akşamı, Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), afet öncesi, eyaletin Rolling Fork bölgesine doğru ilerleyen bir hortum konusunda uyarı paylaşmış, "Hayatınızı korumak için hemen saklanın." ifadesine yer vermişti.
c9y6-PnEy0yw5o3JilxP6g.jpg

b1GRAtGSs0qhCb9PX_PXPA.jpg

ceVYqeQYSEiE6YQ_WjeLKw.jpg

EycQQLrsL0m5w5Sd1nomDQ.jpg

z7w32-zW90aQkUaIAJqbDQ.jpg

_cUSR0Z_vk2dCHtATMgyqw.jpg

kFVGGt9iH0GQUBXkYiJYDQ.jpg


 
Üst Alt