Haber İngiliz hükümeti Prens Harry'nin "güvenlik derecesini" düşürdü

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
İngiliz hükümeti Prens Harry'nin

Prens Harry, kraliyet ailesinin aktif bir üyesi olmadığı için güvenlik derecesini düşüren İngiliz hükümetine karşı açtığı hukuki mücadeleyi kaybetti. Prens, İngiltere'de polis korumasının kaldırılmasına karşı alınan hükümet kararına karşı dava açmıştı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı Şubat 2020 yılında Prens Harry'nin İngiltere'de bulunduğu sırada otomatik olarak polis koruması almayı bırakacağını açıklamıştı.

İngiltere Kralı 3. Charles'ın küçük oğlu Harry'nin polis koruması Londra'daki Yüksek Mahkeme kararıyla kaldırılmıştı. Kraliyet Ailesinin ve Halkın Şahsiyetlerinin Korunması Yürütme Komitesi'nin (Ravec), artık kraliyet ailesinin aktif bir üyesi olmaması nedeniyle "güvenlik derecesinin düşürülmesi" yönündeki kararının ardından İçişleri Bakanlığı'na karşı yasal işlem başlattı.

Prens Harry kararın ardından hükümete karşı yüksek mahkemede açılan davayı kaybetti. Harry'nin avukatları daha önce mahkemeye, kişisel güvenlik seviyesinin değiştirilmesi kararından sonra kendisine uygulanan muamelenin "yasadışı ve adaletsiz" olduğunu söylemişti. Dava, İngiltere ziyaretleri sırasındaki güvenlik düzenlemeleriyle ilgili belirli zorlukları içeriyor.

 
Üst Alt