Haber İngiltere'de yeni göçmen rekoru kırıldı

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
İngiltere'de yeni göçmen rekoru kırıldı

İngiltere'ye 2024 yılının ilk üç ayında 4 bin 600'den fazla sığınmacı ulaştı. Bu sayı, yılın ilk üç ayı için 2022'de kaydedilen en yüksek rakamı geçerek yeni bir rekor kırmış oldu.

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, yılın ilk üç ayında İngiltere'ye 4 bin 644 göçmenin giriş yaptığı tespit edildi. Geçen yıl ilk üç ayda ülkeye 3 bin 770 göçmen, 2022 yılında ise 4 bin 162 göçmen giriş yapmıştı. Yeni sayı ile 2022 yılındaki rekor kırılmış oldu. Geçen hafta bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "Kanal'ı geçmeye devam eden kabul edilemez sayıda insan, Ruanda'ya uçuşları neden mümkün olan en kısa sürede kaldırmamız gerektiğini tam olarak gösteriyor." dedi.

2023'TE DÜŞMÜŞTÜ, 2024'TE YÜKSELDİ Yıllık rakamlar 2023 yılında, 2022'de kırılan rekor yükselişe göre yüzde 36 düştü. Bu da hükümetin bu yılın sonlarında yapılması beklenen seçimler öncesinde temel önceliklerinden biri olan "tekneleri durdurma" konusunda başarıya ulaşmaya başladığını iddia etmesine yol açtı.

2024 yılında ise sayı sadece yükselmekle kalmadı, 2022'deki rekor düzeydeki kayıtları gerisinde bıraktı.

RISHI SUNAK ÜZERİNDEKİ BASKI ARTTI Ancak son artış, göçün bazı seçmenler için büyük bir endişe kaynağı olduğu anketlerde muhalefetteki İşçi Partisi'nin oldukça gerisinde kalan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak üzerindeki baskıyı artıracak. İşçi Partisi'nin göçmenlik sözcüsü Stephen Kinnock, "Tüm kanıtlar aksini gösterdiği halde, Rishi Sunak İngiliz halkına göçmenlerin azaldığını ve tekneleri durdurma planının yolunda gittiğini anlatmaya devam ediyor" dedi.

 
Üst Alt