Nasıl Yapılır? İnternet Bağlantısı Olmadan Android ve Bilgisayar Arasında Dosya Paylaşımı Yapma Yöntemleri

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 311
1000048738.jpg

Günümüzün bağlantılı dünyasında, iş, eğitim veya kişisel nedenlerle cihazlar arasında dosya paylaşımı bir zorunluluk haline geldi. Bulut hizmetleri ve doğrudan internet tabanlı transferler popüler olsa da, kendinizi internet bağlantısı olmadan bulabileceğiniz zamanlar vardır. Ve USB kabloları eskiden başvurulan yöntem olsa da, çoğu kullanıcı her zaman yanlarında bir kablo taşımaz. Neyse ki, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan Android cihazınız ve bilgisayarınız arasında dosya paylaşmanın birkaç yolu vardır.

internet bağlantısı olmadan bile Android telefonunuz ve bilgisayarınız arasında sorunsuz bir şekilde dosya paylaşmanıza olanak tanıyan birkaç yöntemi vurgulayacağız. Basit Bluetooth'tan üçüncü taraf uygulamalara ve özel FTP çözümlerine güvenmeye kadar her şeyi ele aldık. Hadi başlayalım.

1. Yöntem : Bluetooth Kullanımı

Bluetooth, kısa mesafelerde veri alışverişi için kablosuz bir teknoloji standardıdır. İnternet erişiminiz olmadığında Android cihazınız ve bilgisayarınız arasında dosya paylaşmanın kullanışlı bir yoludur. Çok uzun zamandır var olan bir teknoloji olmasına rağmen, en son standartlar daha fazla bant genişliğiyle daha hızlı aktarım hızlarına da olanak tanır. İşte dosya aktarımı için Bluetooth'un nasıl kullanılacağı.

:xxxayarlar: Cihazları Eşleştirme​

Adım 1 : İlk olarak, bilgisayarınızda Bluetooth'u etkinleştirin. Bunu yapmak için, Windows + I tuşlarına birlikte basarak Windows Ayarlarını açın. Sol taraftaki 'Bluetooth ve cihazlar' bölümüne tıklayın ve Bluetooth'un yanındaki geçişi etkinleştirin.

1000048739.png

Adım 2 : Benzer şekilde, Android cihazınızda Bluetooth'u da etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için, Hızlı Ayarlar paneline erişmek için ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın ve açmak için Bluetooth simgesine dokunun.

1000048740.png

Adım 3 : Şimdi her iki cihazı eşleştirme zamanı. Bunun için Windows PC'nizde Cihaz ekle'ye tıklayın.

1.3-click-on-Add-device-on-your-Windows-PC-1536x908.png

Adım 4 : Bu, kullanılabilir ve eşleşmeye hazır cihazların bir listesini göstermelidir. Listeden Android telefonunuzu seçin. Ardından cihazların eşleştirilmesine izin verin.

1.4-This-should-show-a-list-of-devices-that-are-available-and-ready-to-pair.-Select-your-Andro...png

:xxxdepo: Dosyaları Aktarma​

Adım 5 : Hem Windows PC'niz hem de Android akıllı telefonunuz artık eşleştirildiğine göre, dosyaları aktarmaya başlamanın zamanı geldi. İlk olarak, Windows PC'nizin hızlı ayarlar tepsisindeki Bluetooth simgesine sağ tıklayın ve 'Dosya al'ı seçin. Bu, PC'nizin artık dosya almaya hazır olduğu anlamına gelir.

1.5-First-up-right-click-on-the-Bluetooth-icon-on-your-Windows-PCs-quick-settings-tray-and-sel...png

Adım 6 : Şimdi, Android telefonunuzda bir dosya yöneticisi açın ve paylaşmak istediğiniz dosyayı bulun. Dosyaya uzun basın ve Paylaş'ı seçin. Ardından, Paylaş sayfasından Bluetooth'u seçin.

1000048744.png1000048745.png

Adım 7 : Şimdi kullanılabilir cihazların bir listesini görmelisiniz. Listeden PC'nizi seçin.

1000048746.png

Adım 8 : Artık Windows PC'nizde bir transfer ilerleme çubuğu görmelisiniz.

1.9-You-should-now-see-a-transfer-progress-bar-on-your-Windows-PC-1536x867.png

2. Yöntem : Hızlı Paylaşımı Kullanma

Bluetooth ne kadar basit olsa da oldukça yavaştır ve çok da kusursuz değildir. Apple ekosisteminde olan bir arkadaşınız varsa, Apple'ın AirDrop'unun dosyaları kablosuz olarak aktarmak için çok daha iyi bir yol olduğunu bilirsiniz. Android kullanıcıları için Google'ın Quick Share özelliği var. Android cihazların yakındaki cihazlarla içerikleri kusursuz bir şekilde paylaşmasına olanak tanır. Bu özellik, Android cihazınız ve bir PC arasında dosya paylaşmak için de kullanılabilir.

1000048748.png

Tek yapmanız gereken Quick Share yazılımını Windows PC'nize kurmaktır. Android cihazınız içinse, yerleşik bir modül olarak oradadır, bu yüzden hiçbir şey kurmanıza gerek yoktur. Daha sonra Quick Share kullanarak Android telefonunuzdan PC'nize dosya paylaşabilirsiniz.

3. Yöntem : Xender'ı Kullanma

Yakın Paylaşım tüm dosya türleri ve boyutları için yeterli olsa da bazı durumlarda yavaş hızlar sunabilir. Bu durumda, Wi-Fi Direct teknolojisini kullanan üçüncü taraf araçları kullanabilirsiniz. Bunun için en popüler uygulamalardan biri Xender'dır. Bu uygulama cihazlar arasında doğrudan bir bağlantı oluşturarak hızlı ve çevrimdışı dosya aktarımına olanak tanır. İşte Xender'ı kullanma yöntemi.

Adım 1 : Xender uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirin ve yükleyin. Google Play Store'da mevcuttur.

Ancak uygulamanın bölgenizde mevcut olmama ihtimali de var. Böyle bir durumda, APK dosyasını indirip Android telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Adım 2 : Xender yüklendikten sonra açın. Sağ üst köşedeki hamburger simgesine dokunun ve 'PC'ye Bağlan'ı seçin.

1000048764.png1000048765.png

Adım 3 : Şimdi, açılan yeni sayfada, ilk adım Android telefonunuzda bir erişim noktası oluşturmak olacaktır. Bunu yapmak için, gösterildiği gibi Ayarla düğmesine dokunun. Şimdi, 'Wi-Fi erişim noktası'nın yanındaki geçişi etkinleştirin. Ayrıca, SSID adını ve şifresini yapılandırmak için üzerine dokunabilirsiniz.

1000048776.png1000048777.png

Adım 4 : İşlem tamamlandıktan sonra Windows PC'nizde Wi-Fi ayarlarını açın. Az önce oluşturduğunuz telefonunuzun Wi-Fi etkin noktasına bağlanın.

3.5-Once-done-open-the-Wi-Fi-settings-on-your-Windows-PC.-Connect-to-your-phones-Wi-Fi-hotspot...png

Adım 5 : Şimdi Xender uygulamasına geri dönün. Altta size bir web adresi sunmalıdır. Bunu not edin.

3.6-Now-head-back-to-the-Xender-app.-It-should-present-you-with-a-web-address-at-the-bottom.-M...png

Adım 6 : Son olarak, Windows PC'nizde istediğiniz bir web tarayıcısını açın. Adres çubuğuna web adresini girin ve Enter'a basın.

1000048780.png

Adım 7 : Mobil cihazınızda bir onay penceresi açılacaktır. Kabul Et'e dokunun.

1000048781.png

Adım 8 : Ve işte bu kadar. Artık Android dosyalarınıza PC'nizde güzel, kullanıcı dostu bir arayüzde erişebileceksiniz. Artık dosyaları eklemek veya kaldırmak için basitçe sürükleyip bırakabilirsiniz.

1000048782.png

İnternet teknolojisinin insanlığın damarlarında gezdiği bir zaman diliminde pek fayda içeren bir makâle olmuş @CaN Emeklerine sağlık.

• Beğen
Tepkiler: CaN

4. Yöntem : Wi-Fi FTP Sunucusu Uygulamasını Kullanma

Xender'ı kullanmak ne kadar basit olsa da, birçok kullanıcı verilerine tam erişim sağlayan üçüncü taraf bir çözüm kullanmaktan rahat hissetmiyor. Başka bir alternatif ise WiFi FTP Server uygulamasını kullanmaktır. Adından da anlaşılacağı gibi, Android telefonunuzu geçici bir FTP sunucusuna dönüştürerek, bir FTP istemcisi kullanarak PC'nizden dosyalarınıza erişmenizi sağlar. Bu yöntemi kullanma yöntemi şöyledir:

Adım 1 : Android cihazınıza WiFi FTP Server uygulamasını indirin ve yükleyin. Google Play Store'da ücretsiz olarak mevcuttur.

Adım 2 : Ardından, Android cihazınızda Ayarlar > Ağ ve İnternet > Erişim noktası ve bağlantı paylaşımı'na gidin. Burada, 'Wi-Fi erişim noktası'nın yanındaki geçişi etkinleştirin.

1000049224.png1000049225.png

Adım 3 : Şimdi, Windows PC'nizi Android akıllı telefonunuzun Wi-Fi etkin noktasına bağlayın. İşlem tamamlandıktan sonra, cihazınızda WiFi FTP sunucusu uygulamasını başlatın ve Başlat'a dokunun. Dosyalarınıza erişim talep edecektir. Sadece gerekli izinleri verin.

1000049226.png1000049227.png

Adım 4 : FTP uygulaması size bir FTP URL'si veya bir sunucu URL'si sağlayacaktır. Aşağıda vurgulanan gibi bir şey olmalıdır. Bunu not edin.

1000049228.png

Adım 5 : Daha sonra Windows Explorer'ı kullanarak PC'nizdeki Android dosyalarına erişebilirsiniz. Bunu yapmak için, Explorer penceresini başlatmak için Windows + E tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Ardından, adres çubuğuna FTP URL'sini girin ve Enter'a basın.

1000049229.png

Etiketler
i̇nternet bağlantısı olmadan android dosya paylaşımı i̇nternet bağlantısı olmadan bilgisayardan dosya paylaşımı i̇nternet bağlantısı olmadan dosya paylaşımı yapma
Üst Alt