Haber İsrail'in Gazze'ye kara harekatı neden başlamadı? İsrail ordusu'ndan açıklama (İsrail-Hamas çatışmalarında 18. gün)

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı neden başlamadı? İsrail ordusu'ndan açıklama (İsrail-Hamas çatışmalarında 18. gün)

İsrail-Hamas çatışmasının 18. gününe girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 5 bini aştı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yönelik kara harekatının, çeşitli stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı geciktiğini söyledi. Öte yandan Hamas, Katar-Mısır arabuluculuğuyla iki rehineyi daha serbest bıraktığını duyurdu. İşte bölgede son 24 saate yaşananlar...

3YiUZ-s9QEeNMjgbOgPnfg.jpg

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 18. gününde sürüyor.
T9-ek8c1mUisNg7SWypeHg.jpg

İsrail'in 18 gündür bombaladığı Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı dün itibarıyla 387 artarak 5 bin 87'ye, yaralananların sayısı da 15 bin 273'e yükseldi.
11szJxnT3ECXZXdM6cuFRA.jpg

Birleşmiş Milletler (BM), 21 Ekim'den bu yana Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yapan insani yardım taşıyan tır sayısının 54'e ulaştığını bildirdi.
J9bnAU2qKkKYDvmxiG9Pqg.jpg

Öte yandan, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de yerinden edilenlerin sayısının 1 milyon 400 bine ulaştığı bildirildi. OCHA, kayıp kişi sayısının ise bine ulaştığını belirterek söz konusu kişilerin ya öldüğünü ya da enkazda kaldığını düşündüklerini duyurdu.
lkcJ8pa7fUyJG3DNZeMBvA.jpg

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatının neden geciktiği de ortaya çıktı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yönelik kara harekatının, çeşitli stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı geciktiğini söyledi. İsrail devlet televizyonuna konuşan sözcü, "Biz tabi ki hazırız ama çeşitli stratejik ve taktiksel nedenler var. Biz Orta Doğu'nun tamamına bakıyoruz." ifadelerini kullandı.İsrail ordu radyosu bugün, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini duyurmuştu.
QGfpq3o7dk6CxUts-iQPAQ.jpg

Dün akşam saatlerinde ise yeni bir gelişme yaşandı. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Katar-Mısır arabuluculuğuyla iki rehineyi daha serbest bıraktıklarını duyurdu. Serbest bırakılan rehinelerin isimleri de açıklandı. Açıklamada, "Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, daha önce esir alınan Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz serbest bırakıldı." denildi.Söz konusu kişilerin daha önce bırakmak istediklerini vurgulayan Kassam Tugayları Sözcüsü, İsrail'i "kendi esirlerine önem vermemekle" suçladı.Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail'e koyduğu şartları Tel Aviv'in ihlal etmesine rağmen, "insani ve sağlık gerekçeleriyle iki sivili tek taraflı serbest bıraktıklarını" belirtti.
0GgcQVt88UWzO6P_guF6ZQ.jpg

İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 20 binden fazla konut tamamen yıkıldı veya oturulamaz hale geldi. Saldırılarda, hasar gören konut sayısı 181 bini aşarken, 72 kamu kurumunun yanı sıra onlarca hizmet tesisi de zarar gördü.
k2ngswRybUGr3w33gcDCRw.jpg

hdAP-AMGqkmOn_VkdAWXwg.jpg

ZFCzLKeuykC3jUkGjsYmlA.jpg

EtqsUvfpU0ucnkp6vg68tg.jpg

UjbqaBBD_UKeh0Jpkhgt8g.jpg

18atf96Sikqol1EoKfQ7TQ.jpg

PWUHpJAdrUSu7eaq0Rax_Q.jpg


 
Üst Alt