Haber İstanbul'da seçim çalışmaları sürüyor: Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul'da seçim çalışmaları sürüyor: Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum polemiklere girmeyeceklerini söyledi. Kurum, "Rakibimiz İstanbul'a karşı ilgisizliktir" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Kurum'un adaylığıyla ilgili konuştu. İmamoğlu, "Umuyorum, gayet nezaketli, İstanbul odaklı bir seçim olur." dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmalar sürüyor. KURUM: RAKİBİMİZ İSTANBUL'A KARŞI İLGİSİZLİKTİR İSTOÇ'u ziyaret eden Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Şansımı Murat Kurum'dan önce ya da sonra diye kategorize etmem." sözlerine cevap verdi. Kurum, "Öncelikle kendisine başarılar diliyorum. İstanbul'un sorunları var ve bu seçimde de özne İstanbul olmalı, 16 milyon İstanbul'da yaşayan vatandaşımız olmalı. Biz rakibimizi ifade ettik, rakibimiz İstanbul'a karşı olan ilgisizliktir, ihmalkarlıktır, Mahmutbey'deki trafik çilesini çözmeyen iradedir. Rakibimiz 16 milyon İstanbulluya söz verip de o sözleri gerçekleştirmeyen yönetim anlayışıdır. Rakibimiz herkesi kucaklayacağız deyip de o hizmetleri İstanbul'a kazandırmayanlardır. Dolayısıyla biz sadece İstanbul'a odaklanacağız. İstanbul'un meselelerine odaklanacağız. Bizi İstanbullular polemik içerisinde görmeyecek." dedi.
kqYayQpN9E2Zyirpg9it7g.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini iki katına çıkaracaklarını belirten Murat Kurum, toplu taşımaya gelen zamları da değerlendirdi.

"TRAFİK ÇİLESİNİ BİTİRMEK İSTİYORUZ" Kurum, "Toplu ulaşıma zam ile ilgili bir gündemimiz yok. Bırakın zam yapmayı biz İstanbul’da trafik çilesini bitirmek istiyoruz. Trafiği ucuzlatmak, vatandaşımızın da bütçesine katkı sunmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un sorunlarına yönelik görüşü ve yerel seçimlerin kazanılması durumundaki ilk icraati ile ilgili soruya yanıt veren Kurum, "İstanbul'un en büyük sorunu, mevcut yönetimin İstanbul'a olan ilgisizliği. Yani, bu ilgisizlik olduğu sürece sorun devam eder, bir sorun varsa çözüme ilişkin bir ilgi göstereceksiniz, irade göstereceksiniz. Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız." dedi.

vdDSZD_v6U6mIifX5ovrpw.jpg
İMAMOĞLU: CENTİLMEN BİR SEÇİM OLSUN İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un AK Parti'den aday olmasına ilişkin, "Umuyorum nezaketli İstanbul odaklı bir seçim olur. " ifadesini kullandı. Yerel seçim çalışmalarını sürdüren İmamoğlu, restore edilen 324 yıllık Ataköy Baruthanesi’nin açılışına katıldı. Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının Murat Kurum olmasını değerlendiren İmamoğlu, "Öncelikle Sayın Kurum'a adaylığı için hayırlı olsun demek isterim. İstanbul'da, tarihi bir yerel seçim arifesindeyiz. Burada bir siyasi kurumun, Cumhur İttifakı'nın adayıyla ilgili söyleyeceğim tek şey şu, umuyorum, gayet nezaketli, İstanbul odaklı ve faaliyet, icraat yapılan, yapılamayan üzerine kurulu bir süreçle yorumlanan bir seçim olsun. Temennimiz bu." diye konuştu. "KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TEK BAŞINA ÇÖZÜMÜ OLMAZ" Kentsel dönüşüm sorununun tek başına çözümü olmayacağını savunan İmamoğlu, ”Şöyle bir çözümü vardır: Topyekun, hep birlikte seferberlik. Bu duygularla hem Sayın Kurum bakan iken hem mevcuttaki Sayın Bakan'a gidip, ne düşündüğümüzü içtenlikle, içimizi tamamen ortaya döktük. Ne yazık ki bütün bu başlangıçtaki iyi niyetli, samimi konuşmaların akabinde görüşmeler, konuşmalar kesilmiş, genelde şöyle bir işaret yapılmış, şöyle bir işaretle yön gösterilmiştir. Bunun ne anlama geldiğini onlar izah etsin, ben değil. Ve karar verilemediği, bu işin siyaset üstü tutulamadığının işaretini böyle göstermişlerdir. O bağlamda ben, Sayın Kurum’un ‘topyekun’ cümlesini anlıyorum, ama topyekün seferberlik duygusuna bir katkıları olmadığını görüyorum. Bundan sonra olmasını arzu ederim.” dedi. YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLACAK MI? Partilerin değil ama seçmenin ittifak kurabileceğini belirten İmamoğlu, "Siyasi ittifakın 2019’daki gibi olamayacağını, dolayısıyla bu dönemin daha farklı ve zor olduğunu ifade ettim. Ama ben, tam aksine İstanbul ittifakının daha kolay olabileceğini, toplumsal ittifakın, toplumsal birlikteliğin, kent uzlaşısının, kentle ilgili konularda uzlaşmanın daha güçlü olabileceğini... Örneğin şehri tepeden tırnağa yararak, Kanal İstanbul yapmanın bu kente zararlı olduğunu, en az bu kentte yaşayan yüzde 65 insan biliyor. Ben de diyorum, 'Biz bunun karşısındayız." dedi. Ekrem İmamoğlu, siyasi liderlerle bir görüşme talebi olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, "Beni tabii İstanbul ölçeğindeki konular ilgilendiriyor. Elbette ki Genel Merkezimizin, Sayın Genel Başkan'ımızın nezdinde, siyasi partilerle görüşmeler sürüyor, sürecektir. Ama ne sonuç alınır, bilemem. Ben yereldeki inisiyatifi aktarmakla mesulüm. Şu an benim gördüğüm inisiyatif bu yönde." ifadelerini kullandı.
 
Üst Alt