Haber İstanbul'da sel sonrası temizlik çalışmaları

İstanbul'da sel sonrası temizlik çalışmaları

İstanbul'da etkili olan yağışın ardından Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece'de yaşanan su baskınlarında zarar gören ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları birçok yerde tamamlandı.

IuY9gNWaJ0utyRnMwiUJ1g.jpg

Belediye ekipleri, zarar gören yollarda bakım çalışmalarına başlarken, en çok hasarın meydana geldiği İkitelli Masko Mobilyacılar Sitesi'nde ise su tahliyesi yapılan iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
tBjIbApQrkiFBpbNZiBH9w.jpg

Selin vurduğu 13. ve 14'üncü bloklardaki esnaf, özelikle maddi değeri yüksek halıları dükkan önüne çıkararak temizlemeye çalışırken kullanılamaz hale gelen mobilya parçaları ise kepçelerle hafriyat kamyonlarına yüklenerek taşındı.
PwSSW7gfrUe5Qv9Y7UuoSg.jpg

Selde, iş yerinin bodrumu ile birlikte iki katı sular altında kalan Abdullah Bayer, yaptığı açıklamada, hasarlarının büyük olduğunu söyledi.
rBY1wvvPnkWrHtIAbXPGWg.jpg

Her şeyin 15 - 20 dakikada bastıran suyla meydana geldiğini dile getiren Bayer, su baskının çevredeki inşaatlardan gelen pisliklerin mazgalları kapatması sonucu yaşandığını savundu.
vUTjngjFr0KU1tKYk9PTvA.jpg

Küçükçekmece'deki sel baskınında Gineli İraman Kebe'nin hayatını kaybettiği bölgedeki Şehit Ertan Yılmaztürk Caddesi'nde meydana gelen çöküntü, ilçe belediye ekiplerince dolduruldu.
tOGx5GKMN0Oe7SNObH6LqQ.jpg

Başakşehir'deki Sular Vadisi'nde de su basan kafe ve nikah salonunda sular tahliye edildi ve zarar gören eşyalar dışarı çıkarıldı.
CHaXYGjrREOUzLL8FL1BGg.jpg

Burada da hasar tespit çalışmaları sürdü.
u5EvMrMI40qQ3vV9Q7LikQ.jpg

Arnavutköy'de selden etkilenen bölgeler genel olarak temizlenirken, dere yatağına yakın noktalarda selin getirdiği çamurların henüz kurumadığı görüldü.
flnR5ZHoYUWrvR50UK0dmA.jpg

 
Üst Alt