Haber İYİ Parti'den AK Parti ve CHP'ye depremzede seçmenlere ilişkin ziyaret

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
İYİ Parti'den AK Parti ve CHP'ye depremzede seçmenlere ilişkin ziyaret

İYİ Parti, seçimlerde, deprem bölgesindeki seçmenlerin iradesinin sandığa sağlıklı şekilde yansıtılması için AK Parti ve CHP gruplarını ziyaret etti.

İYİ Partili milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti ve CHP grup başkan vekillerini ziyaret ederek, depremzede seçmenlerin durumunu görüştü.

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu, Erhan Usta ile Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, ilk olarak CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile bir araya geldi.

"İSTİŞAREDE BULUNMAYA GELDİK"

Sunat, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde acılar yaşandığını dile getirdi.

Yüzbinlerce vatandaşın, başka illere yerleşmek ve yerleştirilmek durumunda kaldığına işaret eden Sunat, "18 Haziran ya da 14 Mayıs'ta yapılacak bir seçim var. Bu yerleştirilen vatandaşlarımızın, kendi illeri için oy kullanmalarını sağlayacak, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'na geçici madde ilavesi ve anayasa değişikliği gerektiren bir konuda istişarede bulunmaya geldik." diye konuştu.

Şenol Sunat, başka illere ikametini alan vatandaşların, kendi illeriyle ilgili milletvekili seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapıyı oluşturmak istediklerini belirtti.

İYİ Parti heyeti, daha sonra AK Parti Grup Başkanvekilleri Yılmaz Tunç ve Mustafa Elitaş'ı da ziyaret ederek, önerilerini iletti.
 
Üst Alt