Haber Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Suriye'de son durum: Bin 559 ölü, binlerce yaralı

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Suriye'de son durum: Bin 559 ölü, binlerce yaralı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Suriye'yi de vurdu. İlk belirlemelere göre, depremler nedeniyle en az bin 662 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 600'ü aşkın insan yaralandı. Suriye Geçici Hükümeti, Suriye'nin kuzeyinde, depremlerin vurduğu bölgelerde yas ilan ederek, eğitime 11 Şubat'a kadar ara verildiğini duyurdu.

iQd4C6H1Y0ynDh3xrA1Uvg.jpg

Türkiye'deki depremler Suriye'nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi, büyük yıkımlar meydana geldi.
9AfdshR2cESvffN25OLB8Q.jpg

Esad rejiminin haber ajansı SANA'nın haberine göre, depremde Halep, Hama ve Lazkiye illerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 812 kişi hayatını kaybetti, bin 449 kişi yaralandı.
MXIKJjf1JkOunccPJQCs2w.jpg

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de onlarca bina yıkıldı veya hasar gördü.
oufXclpjD0GdDPEPZ-6-vg.jpg

Sahadaki, Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlediği bilgiye göre, Suriye'nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı bölgelerinde en az 810 kişi öldü, 2 binden fazla kişi yaralandı.
iPJLGe13_ECYbU48opVUWA.jpg

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
NcKW0FK-FUKzetjnShRuSQ.jpg

Suriye Geçici Hükümeti, Suriye'nin kuzeyinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelerde yas ilan ederek, eğitime 11 Şubat'a kadar ara verildiğini duyurdu.
rHGRXv_uc0e3xYSBEz8STA.jpg

Suriye Geçici Hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde depremlerden dolayı insani felaketin yaşandığına işaret edildi.
1EIASyGNB0usqCI3nUgufA.jpg

Tüm imkanların arama kurtarma çalışmaları için seferber edildiği duyurulan açıklamada, "Suriye'de kurtarılmış bölgelerde yas ilan ederek okul ve üniversitelerde 11 Şubat'a kadar eğitime ara verilmiştir." ifadeleri yer aldı.
ZybJpF2JaEeU5fHX_0cvFA.jpg

-ba8tJnxG0miP05DWkzm0Q.jpg

p3tv40TG1kabM0HzI2L_2A.jpg


 
Üst Alt