Haber Kapadokya’ya yoğun ilgi: Gün doğumunda görsel şölen

Kapadokya’ya yoğun ilgi: Gün doğumunda görsel şölen

Ramazan Bayramı tatili sürüyor. Bu tatilde vatandaşların en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri de Kapadokya oldu. Gün doğumunda sıcak hava balonu turuna katılan yerli konuklar, bölgenin güzelliklerini gökyüzünden izledi.

ddrEPQPRrEOnLYzenvyR-g.jpg

9 günlük bayram tatili için ülkenin farklı yörelerinden Kapadokya’ya gelen tatilciler, gün doğumu vaktinde gerçekleştirilen balon turuna ilgi gösterdi.
Xocq-Eh0SUKpmU7yc-jgbQ.jpg

Ekipler, Nevşehir’in Göreme beldesi ile Çavuşin köyü çevresindeki balon kalkış alanlarında günün ilk saatlerinden itibaren hazırlıklara başladı.
vrqlrE3810W_5YeSkxpKoA.jpg

Konukların sepetlere alınmasının ardından gökyüzüne yükselen sıcak hava balonları, bölge manzarasına renk kattı.
9V09tIkjBEGn-6YqEugr5A.jpg

Balon turuna katılan yerli turistler, yaklaşık bir saat boyunca peribacalarıyla kaplı vadiler üzerinde süzülerek doğal ve tarihi güzellikleri kuşbakışı seyretti.
6GNaUkv0ik-TuVSjcIm32g.jpg

Balon pilotu Fatih Uluçay ise bayram tatilinde bölgeyi tercih edenlerin eğlenceli vakit geçirebilmeleri için turizmciler olarak gayret gösterdiklerini söyledi.
ok73ckpkNEOC80uhsNsJAg.jpg

Bölgedeki bazı yerli ve yabancı turistler de sıcak hava balonlarının gökyüzünde süzülerek oluşturduğu manzarada fotoğraf çektirmek için vadi yamaçlarında objektif karşısına geçti.
PjzPVq8uxUK4YUa66aOQXw.jpg

0hJ9I0NNTUKMowqhcgRQtQ.jpg

iOBsBTGEQUmrhbvTuBb79A.jpg

 
Üst Alt