Haber Kavurucu sıcakta kuru domates mesaisi başladı

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Kuru domates mesaisi

Torbalı Ovası'nda hasat mevsimiyle birlikte yüzlerce tarım işçisi domates kurutma işlemi için mesaiye başladı. Yüzlerce ton domates kavurucu sıcakta sergi alanlarını kırmızıya boyadı.

cYYOU4yJsE2kCpB6-mTREg.jpg

Türkiye'nin kurutulmuş domates üretim merkezlerinden İzmir Torbalı'da nisan ayında ekimi, temmuzda ise hasadı yapılan domatesler, kamyon veya traktörlerle Torbalı Ovası'ndaki tarlalara taşınıyor.
-Ax7xIJSH0qWzI96NKcR3A.jpg

40 dereceyi bulan sıcakta güneş altında tarım işçilerinin ikiye böldüğü domatesler örtülerin üzerine sıralanıyor.
UOz8u2Ti5UuxBxCzYBbS3w.jpg

Domatesler Müşteri talebine göre kükürtlü veya tuzlu olarak 1 hafta güneş altında bekletilerek kurutuluyor.
hKS46XcFqE-OsnBcK2SwZg.jpg

Kavurucu sıcakta saatlerce çalışan işçilerden her biri, el çabukluğuna göre günde ortalama 100-150 kasa domates kesebiliyor.
uZYoIEzx8k-dfeou7iJX5g.jpg

İşlem yaptıkları kasa sayısına göre ücret alan işçiler, daha çok domates kesmek için adeta zamanla yarışıyor.
P2jG9_xE-USMzMwwxJF6KQ.jpg

Kuru domates üreticisi ve ihracatçısı Kemal Saygıner, havaların ısınmasıyla sezonun başladığını ve bu süreçte yaklaşık bin ton kuru domates ürettiğini belirtti.
74PO-u7gykSlIfX1De7j8g.jpg

Her sabah sergi alanına 20 kamyonluk domates getirdiklerini ve bunların tek tek kesilerek kurumaya bırakıldığını anlatan Saygıner, "Domates kuruttuktan sonra işletmemize götürülüyor. İşletmemizde tekrardan bir ön seçim yapılıp soğuk hava depolarımızda saklıyoruz. Ürünlerimiz Amerika, Brezilya, Fransa, Almanya ve gibi ülkelere ihraç ediyoruz" dedi.
hsUzbiZJYEODsjWTX7ZcPg.jpg

Saygıner şu anda güncel satışlarının 3,5 euro Amerika'ya ise 4,5 dolar civarında olduğunu ifade etti.
Q9EydpAQEEmB-N2v8pxkfA.jpg

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt