Nasıl Yapılır? Konumunuzu Gizleyerek WhatsApp Aramalarını Daha Güvenli Hale Getirme - Android

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 207

CaN

admin
Mesajlar
1,525
Tepkime
4,765
Puanları
113
Konum
Türkiye
How-to-Enable-Protect-IP-Address-in-Calls-Feature-on-WhatsApp.jpg

Geçtiğimiz yıl Meta, anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için geniş bir özellik listesi yayınladı. Dikkate değer özelliklerden biri, aramalar sırasında konumunuzu ve IP'nizi gizleme yeteneğidir. WhatsApp'ı sesli aramalar ve görüntülü aramalar için sıklıkla kullanıyorsanız ve aramalarınızı daha güvenli hale getirmek istiyorsanız yeni güvenlik özelliğini nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Gizlilik önemlidir ve aramalara ek bir güvenlik katmanı getirmek için WhatsApp , kullanıcıların aramalarda IP adreslerini gizlemelerine olanak tanıyan yeni bir gizlilik özelliğini kullanıma sundu. Konuşmadaki yeni özellik "Çağrılarda IP adresini koru".

Yeni bir özelliğin yayınlanmasından önce, WhatsApp üzerinden arama yaptığınızda IP adresiniz görüşmedeki diğer kişiyle paylaşılıyor ve potansiyel olarak coğrafi konumunuz ve İnternet Servis Sağlayıcı (ISP) ayrıntılarınız açığa çıkıyor.

Meta, yeni özelliğin çağrıları WhatsApp Sunucuları üzerinden aktararak IP'nizi karşı taraftan gizlediğini belirtiyor . IP adresini koru özelliğini etkinleştirdiğinizde, aramanız önce Meta'nın sunucuları üzerinden yönlendirilecek ve daha sonra alıcıya bağlanacaktır, tabii ki kalitesi normal aramalar kadar iyi olmayabilir ama harika bir özellik. Bu gizlilik özelliğini etkinleştirmek istiyorsanız doğrudan adımlara geçelim.

WhatsApp'taki Aramalar Özelliğinde IP Adresini Korumayı Etkinleştirme

Aramalarda IP adresini koru özelliği hem Android hem de iPhone kullanıcıları için mevcuttur. WhatsApp'ı Google Play Store en son sürüme güncellediğinizden emin olun. Zaten daha yeni bir sürümü kullanıyorsanız, bu adımları takip edebilirsiniz.


Android için adımlar:
  1. WhatsApp'ı açın.
  2. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun ve Ayarlar'ı seçin.
  3. Gizlilik'e dokunun.
  4. Gelişmiş'i seçin ve aramalarda IP adresini koru'yu açın.
Yeni gizlilik özelliği sayesinde aramalarınızı kolayca daha güvenli hale getirebilirsiniz. Aramaları korumanın yanı sıra, WhatsApp'ta bilinmeyen arayanları da susturabilirsiniz. Evet, bu WhatsApp'ta bulunan başka bir özelliktir.

Bilinmeyen numaralardan çok sayıda çağrı alıyorsanız, bilinmeyen numaralardan gelen tüm çağrıları susturan yeni gizlilik özelliğini kullanabilirsiniz.

Bu gizlilik özelliğini şu şekilde açabilirsiniz: WhatsApp'ı açın > Ayarlar > Gizlilik > Çağrılar > Bilinmeyen Arayanları Sessize Alma düğmesini açın
 
Etiketler
konumunuzu gizlemek whatsapp aramalarını daha güvenli hale getirme whatsapp konum gizleme android
Üst Alt