Haber Kuzey Irak şehitlerine veda

Kuzey Irak şehitlerine veda

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan 7 askerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Askerlerden 6'sı terör saldırısında, 1'i ise nöbet tutarken yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Şehitlerden 4'ü bugün Gaziantep, Giresun, Adıyaman ve Afyonkarahisar'da son yolculuğa uğurlandı.

gGK6LYY-X0G2gMb2a3ttMg.jpg

PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeKİ saldırısında şehit olan Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Milli Savunma Üniversitesi'nin ilk mezunlarındandı, ilk şehitlerinden biri oldu.
SJIfyjWuhk2XsNjkMqDzaw.jpg

Sosyal medya paylaşımında, "Erken ölürsem, tüm kıyafetlerimi yoksul insanlara verin, fakirliği bilirim. Anneme sonradan söyleyin bu haberi kaldıramaz" demişti.
CM59HmUtNkCMc8lEOmCYAA.jpg

Aileyi taziyeye giden teğmenler, şehit babasının isteği üzerine hep bir ağızdan Öztürkmen'in de çok sevdiği Harp Okulu Marşı'nı okudu.
nXYSUp2whkyK7_luXM5zTQ.jpg

Anne Gürcan Öztürkmen, marş boyunca bir teğmenin elini tuttu.
noN7hVYsO0iaEpJL1hVfBA.jpg

Şehidin tek kardeşi Fatih Mehmet Öztürkmen, ağabeyinin askeri paltosunu giyerek törene katıldı. Babası şehitin tören kılıcını tabutun üzerine bıraktı.
DPVNy_4Z6kGj9G7k_gPv5Q.jpg

Şehit teğmen vasiyeti üzerine Gaziantep'te defnedildi.
8PXYSm43jUmoHVGqZ19Ayw.jpg

Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan Sözleşmeli Er Mehmet Demir'e Adıyaman'da veda edildi.Şehit 21 yaşındaydı, 3 ay önce göreve başlamıştı.
wzi5xgx7vU6_DQ7e_ebz2A.jpg

Bekar olan Mehmet Demir,, 4 kardeşin en büyüğüydü.
1jkSavo5zEq9LZcLxK23bg.jpg

Baba Latif Demir cenazeye şehit oğlunun üniformasıyla katıldı.
tSbT4oD28EeuksPlHcEI8Q.jpg

Şehidin 7 ve 9 yaşındaki 2 kardeşi de cenaze töreni sırasında asker selamı verdi.
MElQRLrhLkC911HfcAF7Zg.jpg

Er İsmail Ünal için Giresun'da cenaze töreni yapıldı. 21 yaşındaki askerin 3 kız kardeşi vardı.
rQ37UnUNOk-3iEBhQRhfxg.jpg

Baba Fehmi Ünal cenazede oğlunun beresini taktı.
ARKDthFSokG_dF5ueN5aPg.jpg

Annesi şehidi asker selamıyla uğurladı.
fnCZdS-xZkS9EqNwyYsm0w.jpg

Aynı saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu 21 yaşındaydı.Ailesi, sevenleri şehidi Afyonkarahisar'da son yolculuğa uğurladı.
yR3_2tRmO0Wg_O2eWjMJCA.jpg

Terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuşlar Mustafa Yıldız Samsun'da, Eyyüp Uğurlu Gaziantep'te törenle uğurlanacak. İki uzman çavuş da 25 yaşındaydı, bekardı.Şehit Mustafa Yıldız, 5 yıldır görevdeydi. 2 gün önce sözleşmesini yenilemişti.Şehit Eyyüp Uğurlu'nun 7 kardeşi vardı, Annesini küçük yaşta kaybetmişti.
h6rYoNTLDkuEKDceEXhpMw.jpg

Yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Işık'a ise Konya'da veda edilecek28 yaşındaki asker henüz 1 yıllık evliydi, 4 ay önce baba olmuştu.
 
Üst Alt