Haber Lübnanlı yolcuların üzerinden vücutlarına sarılı sahte dolarlar çıktı

Lübnanlı yolcuların üzerinden vücutlarına sarılı sahte dolarlar çıktı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Lübnan’dan gelen iki yolcunun üzerinden, vücutlarına sarılı halde sahte dolar çıktı. Çantalarında da para sayma makinesi bulunan iki yolcu, gözaltına alındı.

4LWC2S1vnEuBACJ0ugsCWQ.jpg

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Lübnan’dan gelen iki yolcunun üzerinden binlerce sahte dolar çıktı.
1_vdnt_tnEiJ_KNKQSlv7Q.jpg

16 Kasım günü Beyrut’tan havalanan uçakla İstanbul’a gelen Omar Z. ile Jouheir I. isimli iki yolcunun kıyafetlerinde şişkinlik olduğunu fark eden polisler, yolcuları X-Ray cihazına yönlendirdi. Yolcuları X-Ray cihazından geçtikten sonra takip etmeye devam eden ekipler iki yolcuyu, risk analiz odasına götürerek burada üstlerini aradı.
osyM8Q8fNUuntcimY7FcRQ.jpg

Yolcuların yine X-Ray cihazından geçen çantalarını da kontrol eden ekipler çantanın içinde para sayma makinesi buldu. Omar Z. ile Jouheir I.’nin üst aramasını yapan ekipler, yolcuların üstlerine sarılı vaziyette 580 bin dolar ele geçirdi. Yolcuların üzerinden uyuşturucu madde de çıktı.
b1qcSKlrKkiYo0sMFSatOA.jpg

Dolarların sahte olduğunu tespit eden ekipler Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi.
vHfcKcVzPUmGAbeR2gACfw.jpg

Şüpheliler ekipler tarafından gözaltına alındı. 2 şüpheli işlemleri için emniyete götürülürken ele geçirilen sahte dolarlara ise el konuldu.
 
Üst Alt