Haber Maganda kurşunu önce doğmamış bebeği, 7 gün sonra da anneyi hayattan kopardı

Maganda kurşunu önce doğmamış bebeği, 7 gün sonra da anneyi hayattan kopardı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kız kardeşinin düğününde havaya açılan ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede karnındaki 3 aylık bebeği ölen Zemzem Özdemir, 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 kişiden 1’i tutuklandı.

gVtx7ziWskORG6XruW7Cwg.jpg

Şanlıurfa’da düğünde havaya açılan ateşle vurulan kadından acı haber geldi. Olay, 6 Mayıs günü Ceylanpınar’a bağlı Hamzababa Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalledeki düğünde gelin Saadet Karagöz’ün evine getirilmesi sırasında havaya rastgele ateş açıldı. Bu sırada gelinin ablası Zemzem Özdemir düğün alanında kardeşinin yerde sürüklenen duvağını toplamaya çalışırken, göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Halayların çekildiği sırada, Özdemir kanlar içinde yere yığıldı.
q0StU_UwckOrmDe9j7M95g.jpg

Maganda kurşunuyla yaralanan Özdemir için jandarma ve sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen ve 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Özdemir, Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Zemzem Özdemir, hayati tehlikesi nedeniyle Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Özdemir’in karnındaki bebeği kurtarılamadı.
AHQ6-7SlsUmYckxs7BF_8g.jpg

Olayla ilgili jandarma ekipleri düğünde havaya ateş açan Cuma K. ve Fevzi Kara’yı gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, bebeğini kaybeden anne için çok üzgün olduklarını ve bir gelenek haline gelen düğünde silahla ateş etmenin pişmanlığını yaşadıklarını söyledi.
VHDwC3DcuE-xczgdq-LgBQ.jpg

Mahkemeye sevk edilen Fevzi Kara tutuklanırken, Cuma K., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özdemir’in cenazesi Ceylanpınar’da toprağa verilecek.
 
Üst Alt