Haber Maltepe’de istinat duvarına kumlu önlem (Yayalar yoldan yürümek zorunda kaldı)

Maltepe’de istinat duvarına kumlu önlem (Yayalar yoldan yürümek zorunda kaldı)

İstanbul Maltepe’de bir sitenin istinat duvarı yaklaşık 10 ay önce kaymaya başladı. Durumun fark edilmesi üzerine, site sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine haber verdi. İBB ekipleri, çökme riskine karşı, istinat duvarının önünü kum ve beton bariyerlerle destek vererek önlem aldı. Bariyer ve kumun kaldırımı kapatması nedeniyle, yayalar yolda ilerlemek zorunda kalıyor.

oRrL0roi70KWbBx1E0hntA.jpg

Maltepe Zümrütevler Mahallesi’de bulunan 400 daireli bir sitenin istinat duvarı yaklaşık 10 ay önce kaymaya başladı.
BxeAPt_CTUazWLJ0R2MJLg.jpg

Durumun fark edilmesi üzerine site sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bilgi verdi. Çökme riskine karşı ekipler istinat duvarının önünü kum ve beton bariyerlerle destek yaparak önlem aldı.
R1vx65ZQCUq0HkXXD3aX2g.jpg

Çevredeki okullarda okuyan öğrenciler ise beton bariyer ve kumun kaldırımı kapatması nedeniyle yolda ilerlemek zorunda kalıyor.
JGssal-vr0qsaZ2uuthBlA.jpg

Duvarın saçtığı tehlike kadar yayaların yolda yürümesi de kaza riski doğuruyor.
SVruWiTVRkqgj2Exq8l9QQ.jpg

Çocuğunu okuldan alan Evin Deniz, “Buradan yürüyoruz hiç de güvenli değil. Çocuklar buradan geçiyor. Buranın duvarı çatladı, yapmadılar. Böyle yarım yamalak bıraktılar. Böyle önlem olmaz ki. Trafik sıkışıyor. Arabayla da gelirken burada çok kaza oluyor. Çocuklar yürürken zorluk çekiyor.” diye konuştu.
XRfJ9T_30EWpht0ZTuyk0Q.jpg

Okuldan çıkıp evine giden bir öğrenci ise, “Çocuklar buradan geçemiyor. Zorlanıyoruz. Millet buradan geçerken korkuyor.” ifadelerini kullandı.
WWXIOca3QkukuYT-4A2Rig.jpg

pqSfF-XoGkSJ-fnJREyT5g.jpg

 
Üst Alt