Haber Maltepe'de tarihi kıraathanede yangın

Maltepe'de tarihi kıraathanede yangın

İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan ve Kurtlar Vadisi dizisinin ünlü sahnelerinden birinin çekildiği tarihi kıraathane alevlere teslim oldu. Yangında dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırılırken iş yerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

CpBNxu359kGaE31JpiQa3A.jpg

Yalı Mahallesi'nde bulunan ve bir dönem Kurtlar Vadisi dizisinin ünlü sahnelerinden birinin çekildiği tek katlı tarihi kıraathanede sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
FZMKeWxG40abZN-nUlDXcQ.jpg

Kıraathanenin çatı kısmında başlayan yangın kısa sürede büyürken dumanların çıktığını gören vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.
I6kaP95CxESKVs-CrYw95A.jpg

Yangın esnasında kıraathanenin üst kısmında kalan iki kişi kendilerini dışarı attı.
n1-2adUJAEevpkjA2Xovjw.jpg

Alevler kıraathanenin bitişiğinde bulunan restorana da sıçrayarak maddi hasara sebep oldu.
gPPwwCe4vk2YQ5HXzxXfdA.jpg

Yangın itfaiyenin 1 saat süren çalışmaları sonucu söndürüldü. Çıkan yangında, kıraathanede büyük çapta hasar meydana gelirken çatıda kısmi çökme de meydana geldi.
MGhRKloamUKwE1iFsj2New.jpg

Dumandan etkilenen iki kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
J8EjEiVxi0aIi0xRN9XaBA.jpg

Görgü tanığı İlyas Aydeniz, "Üst katta yatanlar vardı. Yatanlar elektrikli sobayı galiba açık bırakmışlar. İçeride yatanlara seslendik, dışarı çıktılar. Ahşap, tarihi bir yer." diye konuştu.
fqVWkLF0HkeV3UPSjxNi4w.jpg

Yangın çıkan kıraathanenin bitişiğindeki iş yeri sahibi Abdurrahman Bozkurt, "Yangının neden çıktığını bilmiyorum, yangın asmalı kahvehaneden çıktı. Benim iş yerimle alakalı olan bir şey değil. Kurtlar Vadisi dizisinde kullanılan kahvehane burası." dedi.
EbiAhvT3q0G9Xd1Fe3qAiA.jpg

Polisin yangın ile ilgili soruşturması devam ediyor.
ei4jUf0OcUakEvHqCVrzRg.jpg

3nEaZvFHekawNsIWPTH_gA.jpg

 
Üst Alt