Haber Marmara'da batan geminin kayıp mürettebatı için DNA testi yapılacak: "Yüzü tanınmayacak halde"

Marmara'da batan geminin kayıp mürettebatı için DNA testi yapılacak:

Batan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki kayıp 4 mürettebatı arama çalışmalarının 18'inci gününde İmralı Adası açıklarında bir ceset bulundu. Bulunan cesedin, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sürerken üzerinde eşofman bulunan ve yüzü tanınmayacak halde olan ceset için ailelerden DNA örneği alındı.

p_cATURh1Ey-mFJFOjPZow.jpg

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan geminin mürettebatından 2 kişinin cansız bedenlerine ulaşılmasının ardından kayıp Murat Altıntaş, Hasan Mehmet Uyanık, Murat Çalışkan ve Ahmet Atav'ı arama çalışmaları sürüyor. Marmara’da batan gemiden son görüntüler: Cüzdan, ayakkabı ve kıyafetler bulundu
BYKuyoMyz0KMik_zEDSTxg.jpg

Bursa ve Balıkesir valilikleri koordinasyonunda açıkta ve kıyıdaki aramalarda, 84 araç, uçak, helikopter, 6 gemi, 2 tekne, 14 bot, 8 insansız hava aracı ve drone, 3 römorkör kullanılıyor. Marmara'da batan BATUHAN A adlı gemi 4'üncü kez aranacak
3fPnBB6hvk-cf393KGu48Q.jpg

Arama çalışmalarının 18'inci gününde İmralı Adası açıklarında arama faaliyeti gerçekleştiren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, su yüzeyinde bir kişinin cansız bedenine ulaştı.
gH48Y4TLXkij75SpS2BbeA.jpg

Ekiplerce bulunduğu yerden alınan ve kargo gemisindeki kayıp mürettebattan birine ait olabileceği değerlendirilen ceset, Karacabey Kurşunlu sahiline çıkarılıp kimlik tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
yfMbXsqhBEyjMQFgo3cskA.jpg

Üstünde eşofman bulunan ve yüzü tanınmayacak halde olan cesedin, kayıp 4 mürettebattan 1'ine ait olup olmadığının belirlenmesi için, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51) ile makine stajyeri Ahmet Atav'ın (22) ailelerinden DNA örneği alındı.
eMHVNWBToU-WNFdyrVUj6A.jpg

Cesedin kimliği DNA testiyle belirlenecek.
YZTYlXVRhk2i70gXTyxnqA.jpg

KmjilQefdkKW-_stnUA96A.jpg

 
Üst Alt