Haber MEBBİS başvuru ekranı: 2023 uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

MEBBİS başvuru ekranı: 2023 uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurularının bugün itibarıyla başlamasının ardından, başvuruların nasıl yapılacağı sorgulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na ait MEBBİS ekranı üzerinden alınan 2023 uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru şartları merak ediliyor. Peki, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

kb9AA0eFPU6xuJhsddTVfg.jpg

2023 uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurularının nasıl yapılacağı merak ediliyor. 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında tamamlanacak olan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurularının nasıl ve nereden yapılacağı araştırılıyor. İşte MEBBİS uzman öğretmenlik başvuru ekranı.
nVpUGZp0fkaKYjW3xSBeaQ.jpg

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuruları bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı MEBBİS ekranı üzerinden alınacak başvurular, 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.
U9DC_A_4y0af_6i8pI0jag.jpg

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler, eğitim programına adresi üzerinden başvuru yapılabilir.UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
knwEvqfFF0aNI3u3wMIF8g.jpg

Kariyer basamaklarında yükselme sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde yapılacak. Söz konusu sınavın sonuçları ise Öğretmenler Günü olan 24 Kasım tarihinde adaylar ile paylaşılacak.
IS5X1uJJbkKZu2J07gVP9w.jpg

Uzman öğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınava başvuruda bulunacaköğretmenlerde;a) Yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikteen az on yıl hizmeti bulunmak,b) Öğretmen olarak görev yapıyor olmak,c) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak,ç) Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 180 saatlik UzmanÖğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olmak,d) Uzman Öğretmenlik Mesleki Gelişim Çalışmalarını tamamlamış olmakgibi şartlar aranacaktır.
k5afSrooikq4BoEKlMGqIw.jpg

Başöğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınava başvuruda bulunacak uzmanöğretmenlerde;a) Yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yılhizmeti bulunmak,b) Uzman öğretmen olarak görev yapıyor olmak,c) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak,ç) Uzman öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 240 saatlikBaşöğretmenlik Eğitim Programını tamamlamış olmak,d) Başöğretmenlik Mesleki Gelişim Çalışmalarını tamamlamış olmakşartları aranacaktır
 
Üst Alt