Öğretmenlerin il dışı atama süreci başvuru aşaması ile başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerin 2025 yaz tatili iller arası mazerete bağlı yer değiştirme başvuru işlemleri iki aşamalı olarak gerçekleşecek. İlk etapta elektronik başvuru formu doldurarak işlemi gerçekleştiren öğretmenler ikinci aşamada da kurum tercihlerini yapacaklar. Başvurular 18 Temmuz'da başladı ve MEBBİS ya da personel.meb.gov.tr adresleri üzerinden alınıyor. Peki, il dışı öğretmen atama/tayin başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlerle mazerete bağlı olarak iller arası yer değiştirme başvuruları alınmaya başladı. Ön başvuru ve tercih aşaması ardından öğretmenlerin atamaları ve ilişik kesme süreci başlayacak. Ataması yapılmayan eşlerden diğeri, olumlu olan atama sonucunu ise 12 Ağustos tarihinde iptal edebilecek ve eski yerine atama talebinde bulunabilecek. İşte, 2025 il dışı atama takvimi...

Öğretmenler mazerete bağlı olarak yer değiştirme ön başvurularını 18-29 Temmuz günü saat 16:00'ya kadar “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adresleri üzerinden yapabilecek.İL DIŞI ATAMA BAŞVURU EKRANI

Başvurular ardından tercih aşamasına geçebilen öğretmenler, 31 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında kurum tercihi başvurusu yapabilecek. Bu etapta öğretmenler, istedikleri ilde müzik ilkokulları, müzik ortaokulları, spor ortaokulları, ölçme değerlendirme merkezleri, bilim ve sanat merkezleri, Bakanlıkmerkez teşkilatına doğrudan bağlı eğitim kurumlarının tamamı ile güzel sanatlar liseleriningörsel sanatlar ve müzik alanları, spor liselerinin beden eğitimi alanı, eğitim kurumlarının sıra kaydı bulunan alanları ve halk eğitim merkezlerinin bazı alanları haricindeki kurumların boş kadrolarına ya da muhtemel boşalacak eğitim kurumlarının (sıra kaydı bulunan alanları hariç) listesine başvuru yapılabilecek.Yerleştirmeler, öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleşecek.

Sonuçlar, “personel.meb.gov.tr” adresinde 6 Ağustos itibarıyla görütülenebilecek.

Başvurular: 18-29 TemmuzTercihler: 31 Temmuz - 5 AğustosAtamalar: 6 AğustosTebligat ve ilişik kesme: 7 AğustosEşlerden biri atanamayan öğretmenler için başvuru: 6-8 AğustosAtama kararlarının iptali: 12 Ağustos
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.