Uygulama MediaTek işlemciler için SP Flash Aracını (SmartPhone Flash Aracı) İndir – En Son Sürüm

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 432

CaN

admin
Mesajlar
1,530
Tepkime
4,779
Puanları
113
Konum
Türkiye
1000061285_tekbilgin-android.jpg

MediaTek cihazları için özel olarak tasarlanmış bir akıllı telefon flash aracı olan SP Flash Tool'u nasıl indireceğinizi öğreneceksiniz. Ancak Qualcomm'a zorlu rekabet ortamı yaratan markanın MediaTek olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayrıca Android'in herkesin kullanabileceği açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğunu biliyoruz. Ayrıca piyasada akıllı telefonunuzda flaşlayabileceğiniz çok sayıda özel ROM bulunmaktadır. Ancak bunun için Mediatek cihazınızdaki özel ROM'u kolayca flaşlayacak bir araca ihtiyacınız var.

Kurtarma görüntüleri, ROM'lar veya fastboot komutları gibi yanıp sönen özel önyükleme görüntülerini içerirler . Aynı doğrultuda, cihazınızı Fastboot veya Recovery / Bootloader Moduna önyükleyebilir ve başka ayarlamalar da yapabilirsiniz. Ancak tüm bunlar bazıları için oldukça zorlu bir görev olabilir. SP Flash aracının kullanışlı olduğu yer burasıdır. Yukarıda belirtilen tüm eylemleri karmaşık adımlardan geçmek zorunda kalmadan gerçekleştirmenize yardımcı olur. Bu kılavuzdan en son sürümünü ücretsiz olarak edinebileceksiniz.

1000061285_tekbilgin-android.jpg

SP Flash Aracı Nedir?

Akıllı Telefon Flash Aracı olarak da bilinen SP Flash Aracı, tüm cihaz değişiklikleri için tek durak olan MediaTek cihazları için tasarlanmıştır. Başlangıç olarak, bu araç aracılığıyla ürün yazılımınızı kolayca güncelleyebilirsiniz. Aynı doğrultuda, cihazın Kurtarma veya Fastboot Moduna başlatılmasını da destekler. Benzer şekilde, onu kullanarak özel bir ROM'u veya özel bir kurtarma işlemini de flaşlayabilirsiniz. Ayrıca Gelişmiş Bellek testini ve doğrulamayı ve Parametreleri Okuma / Yazma'yı da destekler.

Ardından, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak, içindeki verileri silmek veya biçimlendirmek isterseniz tüm bunlar yalnızca bir tık uzağınızda. Ve bildiğiniz gibi bu değişiklikler bazı riskleri de beraberinde getirebilir. Böyle bir durumda SP Flash Aracı da size yardımcı olmak için orada olacaktır. Cihazınız önyükleme döngüsüne girerse, kolayca bir stok ROM yükleyebilir ve cihazınızı yeniden hayata döndürebilirsiniz. Aynı şekilde MediaTek cihazlarınızın engelini kaldırma özelliğine de sahiptir. Bu araçtan tam anlamıyla yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan en son sürümünü edinin ve başlayın.

SP Flash Aracının Özellikleri

1. Flaş Stok ROM'u:
Araç, Dağıtım Tabanlı Stok Firmware'ini MediaTek cihazlarınızda çok hızlı bir şekilde flashlamanıza olanak tanır. Belirli MediaTek cihaz modelinize ait gerçek bir Scatter tabanlı Stok Firmware dosyasına ihtiyacınız olacaktır. Aracınızdaki donanım yazılımı klasöründen Dağılım Dosyasını yükleyin ve stok donanım yazılımını yüklemeye başlamak için indirmeye tıklayın.

2. Flaş Kurtarma:
Mediatek yonga seti destekli cihazınızda Stok Kurtarma veya Özel Kurtarma'yı (TWRP) flaşlamanıza olanak tanır. Araca Scatter Dosyasını yükleyin, Recovery.img dosyasını bulun ve kurtarma flash işlemini başlatmak için indirmeye tıklayın.

3. Hafıza Testi:
Araç, microSD kartlar ve cihazın RAM'i, eMMC depolama alanı, NAND Flash Depolama vb. gibi harici bellek cihazlarını test etmenize ve doğrulamanıza olanak tanır. Cihazınızın donanım yazılımının Dağılım Dosyasını araca yüklemeniz, Mediatek ahizenizi PC'de belleği test etmeye başlayın.

4. Parametre Ayarı:
Bu aracın dahili parametre ayarları, MediaTek cihazı kullanıcılarının OTP parametresini Okumasına veya Yazmasına olanak tanır. Mediatek ahizeyi PC'ye bağlamanız, parametre menüsüne gitmeniz, Okuma veya Yazma seçeneğini seçmeniz ve parametreleri güncellemeniz gerekir.

5. Cihazı Formatlayın (Donanımdan Sıfırlama):
Cihazınızı biçimlendirmek bazen uygulama çökmeleri, performans sorunları, yazılım aksaklıkları, ağla ilgili sorunlar vb. gibi yaygın sorunları düzeltmek için gerekli olabilir. Temel olarak, Sert Sıfırlama olarak da adlandırılan MediaTek telefonunuzu biçimlendirmenize olanak tanır. Cihazınızın Dağılım Dosyasını araca yüklemeniz, Format menüsüne gitmeniz, Flash'ı Otomatik Formatla veya Flash'ı Manuel Formatla'yı seçmeniz gerekecektir. Son olarak cihazı formatlamaya başlayın.

6. FRP Kilidini Atlayın:
SP Flash Aracını kullanarak herhangi bir Mediatek cihazında FRP kilidini atlayabilirsiniz.

》Windows Kullanıcıları İçin İndir :



























SP_Flash_Tool v6.2316'yı İndirin
Yeni

》Linux Kullanıcıları İçin İndir :
























SP_Flash_Tool v6.2228'i indirin
Yeni

SP Flash Aracı en iyi Android CDC Sürücüsü ile uyumludur ; SP Flash Tool'u doğru kullanmak istiyorsanız Windows bilgisayarınıza indirip yükleyin.

Önkoşullar:

  • Bu aracı kullanmadan önce tam bir yedeğiniz olduğundan emin olun.
  • Android Akıllı Telefon cihazınızda herhangi bir özel ROM'un flaşlanması, telefonunuzun garantisini geçersiz kılabilir.
  • GetDroidTips.com, SP Flash Aracını kurarken veya flashlarken telefonunuza zarar vermekten sorumlu değildir.
  • MediaTek MT65xx MT67xx MT68xx USB VCOM Sürücülerini indirip yüklemelisiniz

Windows'a SP Flash Aracı Nasıl Kurulur:​

1. Öncelikle flash_tool.exe dosyasını açın.
2. Bundan sonra Scatter-loading Dosyasını seçin ve Android_scatter.txt dosyasını seçin .
1000061296_tekbilgin-android.jpg

3. Ardından yalnızca İndir düğmesine basın ve şimdi İndirme işlemi başlayacaktır.

1000061301_tekbilgin-android.jpg


4. İndirildikten sonra Mediatek akıllı telefonunuzu orijinal bir kablo kullanarak Windows PC'nize bağlayın.
5. Artık MediaTek telefonunuzu PC'nize her bağladığınızda. Telefon yanıp sönmeye başlar. O yüzden paniğe kapılmayın.
6. Bundan sonra indirme işlemi otomatik olarak başlar ve tamamlandığında resimde gösterildiği gibi yeşil bir onay işareti görünecektir.

1000061298_tekbilgin-android.jpg

7. Bu kadar. Şimdi MediaTek telefonunuzun bilgisayarla olan bağlantısını kesin; düzgün çalışmaya başlayacağını fark edeceksiniz.
 

Ekli dosyalar

  • SP_Flash_Tool_v6.2228_Linux.zip
    52.8 MB · Görüntüleme: 0
  • SP_Flash_Tool_v6.2316_Win.zip
    11.8 MB · Görüntüleme: 0
  • android-cdc-driver.zip
    15.8 KB · Görüntüleme: 1
Mesajlar
3
Tepkime
3
Puanları
1
Konum
Sivas
SmartPhone Flash Aracı Kullanmayı çok güzel anlatmışsınız hocam.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN

CaN

admin
Mesajlar
1,530
Tepkime
4,779
Puanları
113
Konum
Türkiye
Etiketler
mediatek işlemci smartphone flash aracı indir son sürüm sp flash aracı
Üst Alt