Haber Meksika'da Dünya Uyku Günü: Topluca uykuya daldılar

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Meksika'da Dünya Uyku Günü: Topluca uykuya daldılar

15 Mart Dünya Uyku Günü Meksika'da toplu uyku seansıyla kutlandı. Yastığını kapan, başkentteki Devrim Anıtı'nın önüne giderek hep beraber uykuya daldı.

vKtTUqmSBEm0LK3_Az1NAg.jpg

Meksikalılar Dünya Uyku Günü'nde fırsatı kaçırmadı. Halk başkent Mexico City'deki Devrim Anıtı'nın gölgesinde topluca uykuya daldı.
xIS8DBc2HkWOE6vT8QDegA.jpg

Dünya Uyku Günü her yıl 15 Mart'ta kutlanıyor. Bu yılın teması "Küresel Sağlık için Uykuda Eşitlik" olarak belirlendi. Meksika da bu kapsamda dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
BcJdE6zL4USJBeC0GRam-g.jpg

Başkentte toplanan 300'e yakın kişi, meditasyon ve nefes egzersizleri sonrası topluca uyudu.Katılımcılar, iş hayatında da daha fazla mola verilmesi talebinde bulundu.
kVcBwhm_ckevNhrd2G7_Gw.jpg

Etkinliğe katılan bir adam, "Devrim niteliğinde bir eylem. 24 saat çalışmayı talep eden, bize dinlenme hatta yemek yeme fırsatı bile vermeyen şirketlerden, mola hakkımızı talep etmemiz gerekiyor. İnsanların seslerini yükseltmeleri ve mola hakkı için mücadele etmeleri açısından bunun iyi bir deneyim olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Etkinliğe katılan doktorlar da uykunun önemine dikkat çekti.
9nqohQ3Gi0ecbjf8OdCUzQ.jpg

İlk olarak 2008 yılında düzenlenen Dünya Uyku Günü'yle yeterli uykunun önemi konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.
LSzsrV50k0eOZhYr13mwJg.jpg

v9U7hn2o-UaE3iTMujq3GQ.jpg


 
Üst Alt