Haber Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı

Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı

İsrail'in çıkardığı zorluklara ve engellemelere rağmen yaklaşık 80 bin Filistinli, ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.

L63snVr_BE2SpedyyHZ9DA.jpg

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne 161 gündür saldırılarını sürdürürken, Batı Şeria’daki Filistinliler Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti.
75RzjvVh5E-87T4KiYQaRg.jpg

Binlerce Filistinli sabah erken saatlerinden itibaren İsrail’in kurduğu askeri kontrol noktalarını geçerek Mescid-i Aksa’nın yolunu tuttu.
WuswbJwXMkOeVYwXik8weA.jpg

İsrail güçleri çok sayıda Filistinlinin bölgeye girişini engelledi. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya 55 yaş ve üzeri erkekler ile 50 yaş üzeri kadınların girişine izin verilirken, yaş sınırlamasına takılmayanlardan bazıları da “izin belgesi” olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi.
AvkKlwt38USlhf19ihwGYA.jpg

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya 80 bin kişinin giriş yaptığını açıklarken girişine izin verilen binlerce Filistinli ise, Gazze Şeridi’ndeki savaşında gölgesinde Ramazanın ilk cuma namazını kıldı.
DyXWpOMg4UOyPN0RoxMqUg.jpg

Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girip ibadet etmelerine yönelik herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak işgal altındaki Batı Şeria'dan gelenler için yaş sınırlaması bulunuyor.
4NSS0fLnn0CflPMuFCf_8Q.jpg

Ayrıca söz konusu Filistinlilerin önceden izin başvurusunda bulunmaları gerekiyor.
o8bbvpJnEUa5HQWxYuZ-JA.jpg

Sabah erken saatlerde Kudüs’e giden yollardaki kontrol noktalarından geçmeleri ve yerel saatle 17.00’ye kadar geri dönmeleri isteniyor.
50olBCCHcUScUeAAjnI5Mg.jpg

5RBDke08Kk6zAd4JXO8U7w.jpg

x95FTABmqEi2b8v4AHqouw.jpg


 
Üst Alt