Haber Meteoroloji'den 12 il için sarı kodlu uyarı (Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış)

Meteoroloji'den 12 il için sarı kodlu uyarı (Marmara ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış)

Marmara, Ege ve Batı Karadeniz yağışlı havanın etkisi altında. 4 gün daha sürmesi beklenen yağışlar için meteorolojiden yeni uyarı geldi. Son rapora göre, İstanbul ve Ankara ile Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Kastamonu, Düzce ve Yalova için sarı kodlu uyarı verildi. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde bugün ve hafta sonu beklenen hava durumu…

qTzTokisX0ibv38scptYiw.jpg

Türkiye'nin batı bölgeleri yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin önce batısında, sonra Anadolu'da yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece azalıyor. İstanbul'u sağanak vurdu (Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü, mahsur kalanlar oldu)
zrBfxEcCTUyy00d7lv7zvA.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.
tCyBPysKAk-BvncNkfqrqw.jpg

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, NTV canlı yayınında İstanbul'daki kuvvetli yağışa ilişkin açıklamalarda bulundu. En fazla yağışın Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt ve Başakşehir tarafında olduğunu ifade eden Çalışkan, "Lodos ve poyrazın çatıştığı yer olduğu için buraya diğer bölgelere göre daha fazla yağmur düşüyor. 30 ila 50 kg arasında yağış düştü." dedi. Yağışların 4 gün süreceğini dile getiren Çalışkan, "Genel olarak hafif olarak 4 gün boyunca sürecek. Ara ara bazı noktalarda kuvvetlenebilir. Pazar günü yer yer 20-25 kilogram yağmur düşebilir. En az 20 ilçede yağış hafif olurken bazı ilçelerde kısım kısım kuvvetli olabilir." diye konuştu.
0K1GXnAVS0Ku4RO5mMlwWQ.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Qeaxe9mELkaPiDArYp2Y0A.jpg

İstanbul’da sıcaklık 24 derece. Ankara'da yağmur bugün kısa süreli̇, hafta sonu ise şiddetli̇ olacak. İzmir hafif yağmurlu, Bursa'da kısa süre yağış var, Antalya'da da haftalar sonra sağanak bekleniyor, Ankara 25, İzmi̇r ve Bursa 26, Antalya 30 derece. Marmara'da yağmur salıya kadar aralıklı ve çoğu zaman hafif olarak sürecek. Sıcaklıklar 24-25 derecelerde.
VoUlYB_QFEWr-FxwsKxQXg.jpg

İç Anadolu'da bugün yağış az noktada ancak hafta sonu özellikle pazar günü, bölgenin genelinde şiddetli̇ sağanak var, Si̇vas 26, Eskişehir 24, Konya 27 derece.
MDFvGpKpRk-AtY1LcI8nFg.jpg

Ege'de yağışlar daha çok İç kesimlerde, Denizli, Afyon, Uşak taraflarında hafta sonu da kuvvetli olacak. Sahiller bulutlu, sıcaklık düşüyor, Manisa 28, Muğla 27, Aydın 29, Bodrum 29 derece.
S-OBOyAzqEavuQwiSQ-Cww.jpg

Uzun zaman sonra Akdeniz'e de sağanak geliyor. Cuma daha çok Toroslar tarafında hafta sonu ise sahillerde bile gök gürültüleriyle birlikte kuvvetli yağmur var. Adana 31, Mersin 32, Isparta 26 derece. Güneydoğu güneşli, Gaziantep 31, Diyarbakır 33 derece.
Sct8IL9akUefZD4oCYyjwA.jpg

Karadeniz bulutlu, yağış çoğunlukla, Kastamonu, Karabük, Çorum taraflarını etkiliyor. Hafta sonu daha geniş alanda görülecek. Bolu 23, Samsun 25, Trabzon 26 derece. Doğu Anadolu'da da Erzurum-Kars taraflarında sağanak var, Erzurum 23, Malatya 28 derece.
5b6EtM6bLkaq-Myv3W_Awg.jpg

4Qg0uLX5s0GKOSeETzg24w.jpg

L5qpOmIhvUi0GndYUo75Dw.jpg

D7RrXn8cjE-mpVW7Z2PaUA.jpg

ozK5ewyR40WepcO9x2P-Fw.jpg

 
Üst Alt