Haber Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul ve 8 il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul ve 8 il için sağanak yağış uyarısı

Marmara ve Ege Bölgesi yağışlı havanın etkisi altına girdi. 5 gün sürmesi beklenen yağışların için meteoroloji yeni rapor yayımladı. Sağanak yağış uyarısı verilen İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerine Balıkesir, Yalova, Kocaeli ile Bursa illeri de eklendi. İstanbul Valiliği de, gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde etkili olacağı uyarısında bulundu. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu...

qTzTokisX0ibv38scptYiw.jpg

Türkiye'nin batı bölgeleri yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin önce batısında, sonra Anadolu'da yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece azalıyor.
15yKYzuk2Uyu6hoSGvWfKg.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'de İstanbul, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için sağanak yağış uyarısında bulundu. İlerleyen saatleri yeni rapor yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Yalova, Kocaeli ve Bursa illeri için de sağanak yağış uyarısında bulundu.
tCyBPysKAk-BvncNkfqrqw.jpg

İstanbul Valiliği, "Marmara Bölgesi'nde 28 Eylül 2023 (Perşembe) günü devam eden gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul il geneli, Yalova ve Kocaeli, gece saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısında bulundu.
Qeaxe9mELkaPiDArYp2Y0A.jpg

İstanbul'da uzun zaman sonra yağmur var, sıcaklık 24 derece. Sonraki günlerde yağış zayıf. Ankara, İzmir, Bursa'da da sağanak geçişi olacak. Antalya'nın ise yağmur daha çok iç kesimlerinde. Ankara 27, İzmir 28, Bursa 26, Antalya 30 derece. Marmara genelinde Edirne'den Sakarya'ya kadar yağmur var ve ara ara kuvvetli de olacak. Sıcaklıklar 24-26 dereceye iniyor.
VoUlYB_QFEWr-FxwsKxQXg.jpg

İç Anadolu'da Eskişehir tarafı yağışlı. Sivas 29, Eskişehir 27 derece. Hafta sonu yağış bölge genelinde ve daha kuvvetli olacak.
MDFvGpKpRk-AtY1LcI8nFg.jpg

Ege'de yağışlar daha çok iç kesimleri etkilese de kıyılarda da görüleceak. Bölgede 3-4 gün boyunca aralıklı yağmur var. Manisa 29, Muğla 26, Bodrum 31 derece.
S-OBOyAzqEavuQwiSQ-Cww.jpg

Akdeniz'de sıcaklık biraz düşüyor, yaylalar ve todoslar bölümünde yağış geçişleri olacak. Cuma akşamı Adana'ya yağmur gelecek. Adana ve Mersin 32, Isparta 27 derece. Güneydoğu güneşli, Gaziantep 34, Diyarbakır 35 derece. Karadeniz'de Düzce, Kastamonu boyunca yağmur var. Bölgede yağışlar 5 gün sürecek. Bolu 25, Samsun ve Trabzon 26 derece. Doğu Anadolu'da Erzurum 26, Malatya 31 derece. Cuma günü Erzurum, Kars kesiminde yağış bekleniyor.
yOH-LjOyPUmR0MY8Pc6YJw.jpg

PfO9XvUGL0ayusde4vnrnA.jpg

ucgdF_0q70GYQVHPN8e2DA.jpg

6182y5R0EkqMPd0k8kLU6Q.jpg

dIyAuagXg0uD7PKXwcHkAg.jpg

 
Üst Alt