Microsoft’un Windows 11 için tasarladığı yeni Görev Yöneticisi ortaya çıktı

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 658

CaN

admin
Mesajlar
1,520
Tepkime
4,762
Puanları
113
Konum
Türkiye
windows-11.jpg

Yazılım devi Microsoft, Windows 11 için yeni bir Görev Yöneticisi üzerinde çalışıyor. Yenilenmiş Görev Yöneticisi, Windows 11’in en son sürümünde ortaya çıktı.

Microsoft, Windows 11‘deki Görev Yöneticisi’ni güncellemeye hazırlanıyor. İşletim sisteminin geri kalanı gibi, Görev Yöneticisi de Microsoft’un Fluent Design diline uygun yeni bir tasarıma sahip olacak.

Microsoft, yeni tasarımı Windows 11’in en son sürümlerinin derinlerine gizlemiş gibi görünüyor. Ancak daha önce bir telefonda Windows 11 çalıştıran mühendislik öğrencisi Gustave Mons, yeni Görev Yöneticisi’ni keşfetti ve diğer kullanıcılarla paylaştı. Windows 11’in en son önizleme sürümleri yeni Görev Yöneticisi’ni içeriyor, ancak Microsoft bu gelişmeyi henüz resmi olarak açıklamadı.
gorev-cubugu.jpg

Sekmeler yerine, kenar çubuğu geldi​

Mevcut Görev Yöneticisindeki sekmeler, uygulamanın farklı bölümleri arasında geçiş yapmanızı sağlayan bir kenar çubuğuyla değiştirildi. Pencerenin ise Windows 11’in genel görünümüne uygun şekilde yarı saydam olduğu dikkat çekiyor. Görev Yöneticisi, Windows’un ilk olarak Windows NT 4.0′da görünen büyük ve eski bir parçası. Windows 8‘deki son büyük güncellemeden bu yana yaklaşık 10 yıldır büyük bir değişiklik görmedi.
gorsel.jpg

Microsoft, Windows’un güncel olmayan bölümlerinin çoğunu kademeli olarak yeniden tasarlıyor. Yeni Media Player uygulaması şu anda test aşamasında ve Windows 11 ayrıca karanlık mod desteğiyle yeniden tasarlanmış bir Not Defteri uygulamasına da sahip.
 
Etiketler
güncelleme microsoft windows 11
Üst Alt