
Türkiye-Rusya-Suriye ve İran savunma bakanları ve istihbarat başkanları bugün Moskova'da bir araya geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Rusya-Suriye-İran arasındaki dörtlü toplantıda, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımlar ele alındı. Dörtlü toplantıda, Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmesine yönelik çabaların yoğunlaştırılması konuları ele alındı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; RF (Rusya Federasyonu) Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Mohammad Reza Aştiyani ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile RF, İran ve Suriye İstihbarat Başkanlarıyla Moskova’da görüştü.
Milli Savunma Bakanlığı, dörtlü görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.
Türkiye-Rusya-Suriye-İran arasındaki dörtlü toplantıda, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımlar ele alındı.
SURİYELİ MÜLTECİLERİN DÖNÜŞÜ
Öte yandan toplantıda Suriye’deki güvenlik durumunun güçlendirilmesi, Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele ve Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmelerine yönelik çabaların yoğunlaştırılması konuları görüşüldü.
Taraflar Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit ederken Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının önemi vurgulandı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.