Haber Moskova'da terör saldırısı: Gözaltındaki şüpheliler hakim karşısına çıktı

Moskova'da terör saldırısı: Gözaltındaki şüpheliler hakim karşısına çıktı

Rusya, Cuma akşamı, son 20 yılın en büyük terör saldırısıyla sarsıldı. Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda ölü sayısı 137'ye yükseldi. Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonu saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüpheliler Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

VbZqcgA9t06ONQvnJXON5g.jpg

Rusya, Cuma akşamı, son 20 yılın en büyük terör saldırısıyla sarsıldı. Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda ölü sayısı 137'ye yükseldi. 9 soruda Moskova'daki terör saldırısı: Şimdi ne olacak?
4hIsyWMr0EenB7rwjXIZoQ.jpg

Konser salonu baskını, 2004'teki Beslan Kaliamı'nın ardından Rusya'nın uğradığı en büyük saldırısı olarak kayıtlara geçti. Putin, terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıdan yaklaşık 20 saat sonra halka açıklama yaptı. Olayı, "barbarca bir terör saldırısı" olarak niteyen Putin, DAEŞ'in saldırıyı üstlendiğinden bahsetmedi. Putin, saldırganların Ukrayna'ya kaçarken yakalandığına vurgu yaptı.
lj7BX391PU-nloo22JDbpQ.jpg

DAEŞ, olaydan bir gün sonra saldırıya ilişkin bir buçuk dakikalık video paylaştı. Saldırı sırasında, konser salonunun fuayesinde çekildiği anlaşılan video, örgütün kullandığı sosyal medya hesaplarında yayınlandı.
oP7rhZJVZUa2VvhPY_zkdA.jpg

Olayla ilgili dördü saldırgan olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı. Saldırının, ülkenin batısında hem Ukrayna'ya hem Belarus'a sınırı olan Bryansk bölgesinde yakalandığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı, saldırganların dördünün de yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.
ntdXzUGkdkaUAhpbjEeoHg.jpg

Saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüphelilerden ikisi olan Saidakrami Murodalii Rachabalizoda ve Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.
yKfmPehK9UWmziwZGF1XKA.jpg

Şüphelilerden Saidakrami Murodalii Rachabalizoda mahkemede suçlamaları kabul etti.
4IJV1u5300mslh69LhZksA.jpg

Mahkeme iki şüphelinin de 22 Mayıs'a kadar iki ay süreyle gözaltında tutulması gerektiğine karar verdi.
Leo4YFiJS0i5Pdf-ONPBjQ.jpg

Şüphelilerinden biri olan Muhammadsobir Fayzov, bölge mahkemesine tıbbi taşıma koltuğunda getirildi.
HkET4hWV30uSce0pVx9C9w.jpg

s8w66zOvg02P4W4WSZV7wA.jpg

5PL4__Zm40O8YLpHEv8Jrg.jpg

uTHukdjYwUa4WKYcx0Phhg.jpg

wpWwOO-FXUCKAdgN3RbWRg.jpg


 
Üst Alt