Haber ÖSYM tarih verdi: Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (Hakimlik- Savcılık sınavı sonuç tarihi)

ÖSYM tarih verdi: Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (Hakimlik- Savcılık sınavı sonuç tarihi)

Kasım ayında yapılan Adalet Bakanlığı sınavlarının sonuçları için bekleyiş devam ediyor. ÖSYM takvimine göre, hakim ve savcı adaylarının da girdiği Adalet Bakanlığı sınav sonuçları aralık ayında ilan edilecek. Peki, Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022-Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2022-Adli Yargı), 2022-Adalet Bakanlığı Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2022-Adli Yargı-Avukat) ile 2022-İdari Yargı Hakim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavının sonuçları aralık ayında ÖSYM tarafından duyurulacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu yıl için belirlenen takvime göre, Adalet Bakanlığı sınavları sonuçları, 27 Aralık tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları, her sınav için ayrı ayrı açıklanacak, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak.

qMYP2Ct3ukeY5xsYHm0oEQ.jpg
SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK? Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
 
Üst Alt