Haber Otobüste yaşlı çifte dayak davasında tahliye kararı

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Otobüste yaşlı çifte dayak davasında tahliye kararı

Mersin'de belediye otobüsünde 71 yaşındaki Hamdiye ve 77 yaşındaki Ramazan Polat çiftinin dövülmesiyle ilgili davada, tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet Turan'ın 17 yaşındaki oğlu A.O.T. için tahliye kararı verildi.

Y-ivltd8w0Wr63OsZAT8ZA.jpg

Mersin'in Toroslar ilçesinde 15 Aralık 2023'te hastaneden çıkan Hamdiye (71)-Ramazan (77) Polat çifti evlerine dönmek için belediye otobüsüne bindi.
WbipUEtSSEGkvM8wtwhZqA.jpg

Engelli koltuğuna yönelen çift ile koltukta oturan okul müdürü İsmet Turan (53) ve oğlu A.O.T. (17) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile İsmet Turan ve oğlu, çifti dövdü.
rkT_G8o1k0WTn7TMlj8nwA.jpg

Olaydan sonra taraflar birbirinden şikayetçi oldu. İsmet Turan ile oğlu A.O.T., gözaltına alındı. Şüphelilerden İsmet Turan tutuklandı, oğlu ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bir süre sonra A.O.T. de soruşturma kapsamında tutuklandı.
eTMQU2hhd0Wpn1NWgN-uXg.jpg

Sanıklar hakkında ''kasten yaralama'', ''tehdit'' ve ''hakaret'' suçundan Mersin 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
rTuM8OFB6E6Z4zaO0MQgAQ.jpg

İddianamede her iki tarafın da birbirini yaraladığı, ayrıca ''küfür'' ve ''hakaret'' suçu işlediğine yer verildi.
dLQs-o2trk2Lxm86kMDDEw.jpg

Davayla ilgili 3. duruşmanın ilk kısmı Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde görüldü. Basına kapalı olarak gerçekleşen duruşmada 17 yaşındaki A.O.T. için ''kaçma şüphesi'' olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verildi.
FYg3HADAvECcmKwZ79KyMQ.jpg

Duruşma sonrasında açıklama yapan müşteki avukatı Hasan Hüseyin Öztürk, ''Bu vahim olaya ilişkin dava Mersin 2. Çocuk Mahkemesi'nde kapalı olarak görüldü. 17 yaşındaki sanık hakkında 'kaçma şüphesi' olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verildi. Bizim bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Bugün 17 yaşındaki bir genç, anneannemizi, dedemizi, annemizi, babamızı öldüresiye darp etse sadece bunun cezası 1 ay tutukluluk cezası olacaktır. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz." dedi.
17E2bD3wKk-AEyTY4Gve6A.jpg

Tutuklu sanık okul müdürü İsmet Turan hakkında görülecek davanın duruşmasının ise 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde öğleden sonra görüleceği öğrenildi.
MbOQvdx7TUmMZZs4tANqsA.jpg

 
Üst Alt