Haber Paris saldırısında örgüt izi bulunamadı

Paris saldırısında örgüt izi bulunamadı

Fransa'nın başkenti Paris'te 23 Aralık'ta 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının yankıları sürüyor. Bugün Paris'te protestocular yine sokaktaydı. Ancak hafta sonu yaşanan şiddet olaylarının ardından bugünkü yürüyüşte sükunet hakimdi. Saldırgan bugün sorgu hakiminin karşısına çıkacak. Soruşturmayla ilgili son bilgiler haberimizde.

xqYhaJOtEk2l0I5cnEFPrg.jpg

Paris sokakları yine protestoya sahne oldu. 23 Aralık'ta 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası protestocular sokağa çıktı. Göstericiler yaptıkları yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.
7m2Y5HzFlUmOAuGySMO-Xg.jpg

Üç kişinin öldüğü, üç kişinin yaralandığı silahlı saldırının faili olarak yakalanan "William M." sorgusunda "Avrupalı olmayan bütün yabancıları düşman olarak gördüğünü" söyledi.
yKPHtwdvvkKtXBEwuw2DKw.jpg

Hem kendi ifadesine hem çevresindekilerin anlattığına göre William M. 2016'da evi göçmenler tarafından soyulduktan sonra büyük bir değişim geçirmiş.
Ef5pjnaueECEbXOvykqbrw.jpg

Bu tarihten sonraysa suç dosyası kabarık. 2017'de yasadışı silah taşımaktan 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, cezası ertelenmiş. Aynı yılın Haziran'ında, 2016'da silahla işlediği suçlardan bu kez 12 ay hapis cezası almış.
RTVGEarsHU6I3rIEojtBWQ.jpg

Hapis yattığı son olay ise geçen yıl Aralık ayında Paris'te bir göçmen kampına kılıçla düzenlediği saldırı. İki kişiyi yaraladığı olayın ardından bir yıl hapiste tutulan William M., saldırıdan 11 gün önce şartlı salıverilmiş.
s595tM7zm0CUtb8n-9JZIA.jpg

Yetkililer, tahliye şartları arasında psikiyatrik tedavinin de olduğunu belirtti. Silah taşıması da yasak.
z33_GJEDeEqj7TYAhakxOg.jpg

Saldırıda kullandığı silahıysa, geçmişte üye olduğu atış kulübündeki arkadaşından 4 yıl önce aldığı, anne ve babasının evinde sakladığı açıklandı. Fransız basını, atış kulübüne üye ancak silah taşıması yasak olan birinin neden daha sıkı kontrole tabi tutulmadığını sorguluyor.
gi79lCys1U2i7t9ZaBmS1g.jpg

Saldırganın, annesi ve babasıyla birlikte yaşadığı evinde arama yapıldı. Bilgisayarı ve cep telefonu incelendi. Bu aşamada, aşırılıkçı bir ideolojiyle bağı olduğuna dair bulguya rastlanmadı.
PoWnF-kz1kSWz4szvsIlLg.jpg

Soruşturma, "cinayet" ve "cinayete teşebbüs" temelinde devam ediyor. Adli kaynaklara göre tüm bulgular saldırganın "tek başına hareket ettiğini" gösteriyor.
GABtaR2pqkO7zpPeN8vABw.jpg


 
Etiketler
ardından kişinin paris'te silah william
Üst Alt