Haber Putin'den rock yıldızı pozları: Dublör mü kullandı?

Putin'den rock yıldızı pozları: Dublör mü kullandı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in geçen haftaki isyanının ardından, halkın kendisine olan desteğini kanıtlamak için bir etkinliğe katıldı. Dağıstan'daki etkinlikte rock yıldızı gibi karşılanan Putin, burada kalabalıkla selfie çekti, insanlarla tokalaştı ve bir kız çocuğunun başına öpücükler kondurdu. Ancak Putin'in olağandışı sıcakkanlı davranışları, onun etkinlik sırasında dublör kullanıp kullanmadığına dair tartışmalara yol açtı.

gzIjzQ0HGUy6-sOogmUNpw.jpg

Rusya Devlet Bşkanı Vladimir Putin, Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in geçen haftaki kısa süreli isyanının ardından Rusya'daki desteğini, halkla birlikte selfie çektirirken kalabalığa karıştığı nadir bir etkinlikle pekiştirdi.
Io45ruZv80-iDGQhoVIybw.jpg

Rusya'nın güneyindeki Dağıstan bölgesinde bulunan Derbent şehrine yaptığır ziyaret sırasında gerçekleşen etkinlikte çekilen fotoğraflar, Prigozhin'in isyanın ardından Putin’in kentte adeta bir rock yıldızı gibi karşılandığını ortaya koydu.
u9hW6xOZiEKI8U8v584YyQ.jpg

Geçen hafta, küçük çaplı bir iç savaşı önledikten sonra taze bir enerjiyle dolmuş gibi görünen, normalde soğukkanlı ve izole Putin, etkinliğe katılanlara alışılmadık bir şekilde cana yakın davrandı. Vatandaşların elini sıktı ve kendisine hayranlıkla bakan ve annesine, kendisiyle fotoğrafını çekmesi için yalvaran bir kız çocuğunun başına öpücükler kondurdu.
ScLRrSalUU2ROKUUGtUicA.jpg

Bir başka karede ise Putin, elinde bir çanta tutan bir memurla şakalaştı.
qsLkVy0OO0u3MT-qZmn3Mg.jpg

Putin, daha önce korumalarına bu şekilde davranmamıştı.
yH7Xk3k_5EG6S4ui99qIYw.jpg

Diğer taraftan, söz konusu etkinlik, son birkaç yıldır Putin'in yakın çevresi dışındakilerin Putin'le görüşmeden önce sıkı karantinaya alınmasını zorunlu kılan aşırı önlemlerden belirgin bir farklılık gösterdi.
C9b3vCEqV0C4e_1jAyRiug.jpg

Putin'in değişen davranışları, aralarında üst düzey Rus yetkililerin de bulunduğu pek çok kişinin, Dağıstan'da kendisine hayranlık duyan hayranlarını selamlayan Putin'in aslında bir dublör olduğu yönündeki tartışmaları körüklemesine yol açtı.
jy6EYWu0DEu2p-XZWB4xrQ.jpg

Saha önce Putin'in Çeçen Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov ile çekilen son fotoğrafında Rusya Devlet Başkanı’ının şişmiş ve benekli bir cilde sahip olduğu görülmüş ve fotoğraftakinin Putin olmadığı iddia edilmişti.
sBOBSwwdV0C4jY2DAjj4Xg.jpg

Moskova'da görev yapan ve ismini vermek istemeyen bir diplomat, “Tek bir Putin olduğuna inanmak giderek imkansızlaşıyor. Bir kaç tane var, ancak biraz farklı davranıyorlar. Dağıstan'da kalabalığın arasına dalan bu kişi geleneksel Putin'den farklı davranıyor.” dedi.
ztWTHRKPVkCVMeQ1gSqa0Q.jpg

Sovyet askeri taktisyeni ve siyasetçisi olan Viktor Alksnis ise, 'Putin neden iki haftalık karantinadan sonra Kremlin'de ziyaretçilerle çok uzak bir mesafede buluşurken, Derbent'te sakin bir şekilde kalabalığın içine dalıyor ve hatta bazı vatandaşları kucaklayıp öpüyor? Bu koşullar altında Putin'in güvenliği nasıl sağlanabilir? Burada doğru olmayan bir şeyler var. Putin'in gerçekte Putin olmadığı bir tiyatro oyununa benziyor.” yorumu yaptı.
pSoQJhAf8k2JmKweToIJzA.jpg

Diğer taraftan, savaş yanlısı bir Rus milliyetçisi ve eski FSB albayı olan Igor 'Strelkov' Girkin, Moskova'nın yaklaşık 2 bin kilometre güneyindeki Dağıstan'da bir Putin dublörü olduğundan emin olduğunu açıkladı. Girgin, "Başkan’a belli belirsiz benzeyen ve Putin'den randevu almak için gerekli olan iki haftalık karantinaya uyması hiç de gerekmeyen bir kişi Derbent'te dolaşıyordu." dedi.
9aYKExo7Ok6t5wQK3Bx1Ew.jpg

Ancak, Putin’İn dublör kullanmadığını düşünen uzmanlar da var. Köşe yazarı Abbas Gallyamov, “Putin'in insanlarla çevrili bir fotoğrafa o kadar çok ihtiyacı var ki. Bunun için Covid-19, karantina,sosyal mesafe ve güvenliği bile unuttu. Görünüşe göre Moskova'da ya da Rusya'nın başka bir bölgesinde coşkulu bir karşılama sağlamak imkansızdı, bu yüzden Dağıstan'a uçmak zorunda kaldı. Burada, coşkulu bir kalabalık organize etmek daha kolay.” dedi.
wfDN322V_EiMGRSqNkPH2w.jpg

Bağımsız haber kuruluşu Agentstvo ise Putin'in pandemi öncesinden bu yana ilk kez böyle bir kalabalık içinde görüldüğünü belirtti. Kuruluşun Telegram kanalında, "Mart 2020'den bu yana ilk kez Putin sosyal mesafesini korumadı ve hatta bir çocuğu öptü. Aynı zamanda, iki hafta önce onunla görüşen tüm konuklar karantinaya sıkı sıkıya uymaya devam etti.” açıklaması yapıldı.
9eliLnql9kK2zxgvfYiDEg.jpg

Putin'in kanser ve diğer sağlık sorunlarından muzdarip olması nedeniyle son zamanlarda neredeyse tüm ziyaretlerinin dublörler tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden Telegram kanalı General SVR de şu açıklamayı yaptı:
JXzw656WSUadyydmMuV5cA.jpg

“Dublör tanımadığı insanlara sarıldı ve öpüştü ve yabancılarla tokalaşma sayısı tüm makul sınırları aştı.” Kanal, oyuncuların Putin'e benzemek için estetik ameliyat geçirdiklerini ve kalabalıklarla buluşmak için ya da başkanın iş göremez durumda olduğu zamanlarda görevlendirildiklerini iddia ediyor.

 
Üst Alt