Haber Rusya'nın missileme yapmasından korkan Finlandiya'dan yeni hamle: Sınırına çit örmeye başladı

Rusya'nın missileme yapmasından korkan Finlandiya'dan yeni hamle: Sınırına çit örmeye başladı

Finlandiya, NATO’ya katılmasından iki haftadan sonra, güvenliğini artırmak için yeni bir adım attı. Askeri ittifaka katılmasının ardından Rusya’dan misilleme gelmesinden korkan Finlandiya hükümeti, ülkenin doğusunda bulunan Rusya sınırındaki Imatra geçiş noktasının her iki tarafında üç kilometre uzunluğunda çitin inşası için çalışmalara başladı. Finlandiya-Rusya sınırını oluşturan Vuoksi Nehri ise havadan görüntülendi.

7f5pabYMCU-0fYb2_qzyWg.jpg

Finlandiya, NATO'ya üye olmasının ardından Rusya ile arasındaki sınırına güçlü bir çit örmeye karar verdi.
cBsXcvpgYEKcHKG7fCH9zQ.jpg

Çelik telden yapılan çitin 2026 yılı sonuna kadar sınırının en kritik kısımlarının yaklaşık 200 kilometresini kaplaması planlanıyor. Proje yöneticisi Ismo Kurki, çitin sürekli olarak gözleneceğini söyledi.
vYcZ51SgUEq_4I2qoPiHKQ.jpg

Bununla birlikte, Finlandiya-Rusya sınırında şimdiye kadar çok az insan faaliyeti oldu.
7UB1Q_cE2EOjUlib2DlVSQ.jpg

Finlandiya Sınır Muhafızları, geçen yıl burada yalnızca 30 yasadışı geçiş tespit ettiklerini açıkladı. Rus sınır muhafızları ise Finlandiya'ya girmeye çalışan yaklaşık 800 kişiyi engellediklerini duyurdu.
twaLE5X6bkS0wcJH6GtX9Q.jpg

Finlandiya Sınır Muhafızı Tuğgeneral Jari Tolppanen, "Finlandiya-Rusya sınırındaki durum şu anda istikrarlı. Ancak Finlandiya'nın artık daha güvenilir ve daha bağımsız sınır kontrolüne sahip olması gerekiyor. Ayrıca Finlandiya'nın Rusya sınır kontrolüne daha az bağımlı olması gerekiyor." diye konuştu.
gIcLtJHtnUurJTCq4azgMQ.jpg

Diğer taraftan, Polonya ve Baltık Devletleri, Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya ve Belarus ile olan sınırlarına hali hazırda çitler örmeye başladı.
FiEcO7_GfUCGPmCgS4Pq-w.jpg

Şimdiye kadar, Finlandiya-Rusya sınırı, alanı kaplayan geniş ormanlarda yalnızca sığırları ve diğer hayvanları durdurmayı amaçlayan zayıf bir tel çitti.
uWmOAZw_V0WCKSBYDcy-og.jpg

Yeni inşa edilen çit 3 metre yüksekliğinde olacak, üzeri jiletli tel ile kaplanacak ve tahmini olarak 380 milyon euroya mal olacak.
JiEBGmlCt0W2C80XkmLK9Q.jpg

fcUIuQx7AEaatF_qGe6VYw.jpg

F0zRLtM8gEmedBeMHMnDkg.jpg

Es68SwES8Eq9-VgkTtJxdQ.jpg

ztXNRqEV20mI_lIQmCK5uA.jpg

D6Soc_14CE-y7S4odXMjaw.jpg

mts-RljzY0GHZKnTeYXO5w.jpg

ZApJCBhp4k2GFwSVkekIzg.jpg

KPQxXJ1Ba0yyH5qjJ7mADQ.jpg

hsj1bFKhvUqWPyNCFvN8hg.jpg


 
Üst Alt