Haber Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2’nci pist bugün açılıyor (Hava trafik kapasitesi 2 katına çıkacak)

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2’nci pist bugün açılıyor (Hava trafik kapasitesi 2 katına çıkacak)

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete girecek. İkinci pistin açılmasıyla birlikte, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki hava trafik kapasitesi 2 katına çıkacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist için hazırlıklar tamamlandı. Havalimanındaki ikinci pist, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete alınacak. Yeni pistin devreye girmesiyle birlikte, havalimanındaki hava trafik kapasitesi 2 katına çıkmış olacak. İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı’nın ardından yolcu trafiğinde üçüncü sırada bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yeni pist, inişler için kullanılacak. Eski pist ise kalkış amaçlı olarak kullanılmaya devam edecek.

“SABİHA GÖKÇEN SON TEKNOLOJİYLE YENİLENDİ” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni piste ilişkin önemli bilgiler verdi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın altyapı ile hava trafik kontrol kulesi, teknik blok, gümrük, itfaiye ve garaj binası gibi 19 bin metrekare kapalı alana sahip tüm üstyapı tesislerini çağın en son teknolojisiyle yenilediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, 91 metre yüksekliğindeki Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin yaklaşık 1 yıldır tüm hava trafik sistemleriyle 7/24 hava trafik operasyonuna hizmet verdiğini anlattı. Uraloğlu, “İnşa ettiğimiz 60 metre genişliğindeki ve 3 bin 540 metre uzunluğundaki 2. pisti ile en geniş gövdeli uçaklar da havalimanımıza inebilecektir. Ayrıca 1 adet 3 bin 520 metre, 1 adet 3 bin metre ve 1 adet 2 bin 400 metre uzunluğunda 3 adet paralel taksi yolu ile 62 uçak kapasiteli yaklaşık 650 bin metrekare orta apron ve 40 uçak kapasiteli yaklaşık 300 bin metrekare kargo apronunu da proje kapsamında hayata geçirdik.” diye konuştu.
 
Üst Alt