Nedir? SafetyNet - Nedir?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 535

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
20230424_121823.png

SafetyNet, Google tarafından Android işletim sistemi cihazlarında kullanılan bir güvenlik mekanizmasıdır. Bu mekanizma, cihazınızın köklü olup olmadığını ve modifiye edilip edilmediğini kontrol eder.

SafetyNet, üç ana bileşenden oluşur:

1. SafetyNet Attestation API:
Bu, bir uygulamanın cihazın root erişimi olup olmadığını ve diğer güvenlik durumlarını kontrol etmesine olanak tanır. Bu API, Android cihazlardaki SafetyNet güvenlik durumu hakkında bilgi verir.

2. SafetyNet CTS Profil Sertifikası: Bu, Google tarafından onaylanmış bir Android cihazının Android Uyumluluk Test Süiti (CTS) standartlarına uygun olduğunu gösteren bir sertifikadır. CTS, Android cihazlarının uyumluluğunu ve güvenilirliğini test eder.

3. SafetyNet API: Bu, uygulamaların cihazınızın güvenli olup olmadığını kontrol etmesine olanak tanır. Bu API, uygulamaların cihazınızın root erişimine sahip olup olmadığını, bootloader kilidinin açık olup olmadığını ve diğer güvenlik durumlarını kontrol eder.

SafetyNet, bankacılık, finans, sağlık hizmetleri ve diğer hassas verilerin işlendiği uygulamalar gibi güvenlik gerektiren uygulamaların çalıştırılmasını sağlar. SafetyNet ayrıca oyunlarda hile yapmayı engeller ve bu şekilde adil bir oyun ortamı sağlar.

Ancak, SafetyNet bazen root erişimine sahip olmayan veya modifiye edilmemiş cihazlar için de hatalı sonuçlar verebilir. Bu nedenle, bazı kullanıcılar bu güvenlik mekanizmasını devre dışı bırakmayı tercih edebilirler.
 
Mesajlar
45
Tepkime
44
Puanları
18
Teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Mesajlar
1
Tepkime
1
Puanları
3
Konum
Samsun
Öğrenmek istedigim çoğu bilgiye burada ulaştım. Teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
android safetynet nedir safetynet safetynet api safetynet attestation api safetynet cts profil sertifikası: safetynet görevi safetynet ne işe yarar safetynet nedir safetynet root bağlantısı
Üst Alt