Haber "Sahte doktor" Ayşe Özkiraz soruşturmasında hazırlanan iddianame kabul edildi

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
nE7IXplQy0Or1vbp_Kk34Q.jpg

Tekirdağ'da, "sahte doktor" soruşturmasında tutuklanan Ayşe Özkiraz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Diğer taraftan, Özkiraz’ın hastane ortamında çekilmiş yeni fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflarda, Özkiraz'ın ameliyatlarda yer aldığı ve hastanede kendisine doğum günü kutlaması düzenlendiği görülüyor. Sahte doktor Özkiraz'ın bir sonraki hedefinin de Ankara Şehir Hastanesi olduğu iddia edildi.

lFxN7u_VK0uKSJo77mD6zg.jpg

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Özkiraz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
95GuotgfWk2jVCcHIM5Igg.jpg

Özkiraz'ın, "Resmi ve özel belgede sahtecilik" ile yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen "1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından yargılanmasının talep edildiği iddianame, Çerkezköy Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
L7wplJPfC0uPql9K_PlrKA.jpg

Özkiraz için "1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis talep edildi.
jZ6xTE_n0kelvT4Bh1LRaQ.jpg

Öte yandan, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki sahte doktor olayında yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın (21) ameliyatlarda yer aldığı ve ameliyata girmeden önce hastane personeli tarafından giydirildiği görüldü.
obtsTWwcXEyOG3NQo01pKw.jpg

Özkiraz’a hastanedeki personel tarafından doğum günü kutlaması düzenlendiği, boynunda yaka kartı ile hastane acili önünde gece nöbetlerine kaldığını ima eden fotoğraflar ortaya çıktı.
N6ZCB_g0OUCQ6p3wtwC_vg.jpg

Sahte doktorun Çerkezköy Devlet Hastanesi'nden sonraki durağı için planlar yaptığı öne sürüldü.
NN0pVr_3rkCbGiCQtKs_6g.jpg

Sahte doktor Özkiraz'ın bir sonraki hedefinin Ankara Şehir Hastanesi olduğu, inandırıcılığını artırmak için sahte kaşe, kimlik kartları yaptırdığı ve ameliyat başında video hazırlatmaya çalıştığı iddia edildi.
E6uthZgFAUiqpZh70pzIcQ.jpg

Özkiraz, hazırladığı sahte TUS sonuç belgesindeki Temel Tıp Bilimleri testinde 115 doğru, 5 yanlış; Klinik Tıp Bilimleri testinde ise 107 doğru, 12 yanlışla kendini üstün başarılı olarak göstermeye çalışmış.
Q1ci0S9rdU26f__qk6vpYw.jpg

Çerkezköy Adliyesinde mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Ayşe Özkiraz’ın, Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve "yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
C_TiObGqv0OCEnyT-vUhKw.jpg

 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
doktor gündem haber sahte doktor türkiye
Üst Alt