Temel Düzeltmeler:
- Yüz tanıma verilerinin doğru şekilde eklendiğinden emin olun: Yüz verilerinizi çekerken iyi aydınlatılmış bir odada olduğunuzdan emin olun. Ayrıca, önerilen tüm açılardan yüz verilerinizi ekleyin.
- Tanılama Aracı'nı çalıştırmayı deneyin: Samsung Galaxy cihazınızda Tanılama Aracı'nı çalıştırmak için Ayarlar uygulamasını kullanın. Seçeneklerden Yüz Tanıma'yı seçin ve çalışmasına izin verin. Bu, cihazla ilgili sorunların tespit edilip çözülmesine yardımcı olacaktır.
- Yazılım güncellemelerini kontrol edin: Yazılım hataları, yüz tanıma gibi belirli cihaz işlevlerinin düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu durumda, Samsung Galaxy cihazınıza en son yazılım güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.
Düzeltme 1: Yüz Tanıma Verilerini Kaldırın ve Yeniden Ekleyin
Yüz verileriniz ilk seferde doğru şekilde kaydedilmediyse, kullanırken sorunlara neden olabilir. Bu durumda, mevcut yüz verilerinizi kaldırıp sıfırdan tekrar ekleyin. Samsung Galaxy telefonunuzda bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Güvenlik ve Gizlilik'e dokunun. Aşağı kaydırın ve Biyometrik'e dokunun.
Adım 2: Burada Yüz Tanıma'ya dokunun . Kimlik doğrulaması için telefonunuzun PIN kodunu veya şifresini girin.
Adım 3: Ardından Yüz verilerini kaldır seçeneğine dokunun. İstendiğinde Kaldır seçeneğine dokunun.
Yüz Kaydet seçeneğini gördüğünüzde, üzerine dokunun ve yüz verilerinizi tekrar kaydetmek için ekrandaki talimatları izleyin.
2. Düzeltme : Alternatif Bir Görünüm Eklemeyi Deneyin
Düzenli olarak gözlük takıyorsanız veya ara sıra hafif sakal bırakıyorsanız, yüz tanıma başarı oranını artırmak için alternatif bir görünüm ekleyebilirsiniz. Bu, Samsung cihazınızın ara sıra görünüşünüzdeki değişikliklere rağmen sizi tanımasını sağlayacaktır. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Ayarlar'ı açın > Güvenlik ve gizlilik > Biyometri'ye dokunun.
Adım 2: Ardından Yüz tanıma'ya dokunun > kimlik doğrulaması için telefonunuzun PIN kodunu veya şifresini girin.
Adım 3: Burada, Tanınmayı geliştirmek için Alternatif görünüm ekle öğesine dokunun ve alternatif görünüm verilerini kaydetmek için ekrandaki talimatları izleyin.
3. Düzeltme : Ekranı Aydınlat'ı etkinleştirin
Yüz tanıma özelliği düşük ışıklı ortamlarda iyi çalışmayabilir. Bu sorunu çözmek için, karanlık bir ortamda yüz tanıma özelliğini kullanırken Samsung telefonunuzun ekranını daha parlak hale getirebilirsiniz. Samsung Galaxy cihazınızda bu özelliği nasıl etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.Adım 1: Ayarlar'ı açın ve yukarıda belirtilen adımları kullanarak Biyometrik ayarlarına erişin.
Adım 2: Ardından Yüz Tanıma'ya dokunun ve telefonunuzun PIN kodunu veya şifresini girin. İşlem tamamlandıktan sonra aşağı kaydırın ve Ekranı Aydınlat seçeneğini etkinleştirin.
4. Düzeltme : Kilit Ekranı Kaydırma Özelliğini Devre Dışı Bırakın ve Gözlerin Açık Olmasını Gerektirin
Yüz tanıma özelliği genellikle kilit ekranını açar, ancak ana ekrana geçmek için bir kaydırma daha yapmanız gerekir. Ayrıca, gözleriniz her zaman açık olmalıdır. Dolayısıyla, ana ekranı açmak istiyorsanız ve gözünüzün görünümü konusunda çok titiz değilseniz, bu ayarları devre dışı bırakabilirsiniz. İşte nasıl yapacağınız.Not: "Açık gözler gerektir" ayarını devre dışı bırakmak, yüz tanıma özelliğini kullanırken başarı şansını artırsa da cihazınızı savunmasız bırakabilir.
Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Güvenlik ve gizlilik ayarları üzerinden Biyometrik ayarlarına erişin.
Adım 2: Burada Yüz tanıma seçeneğine dokunun ve telefonunuzun PIN kodunu veya şifresini girin.
Adım 3: Daha sonra, Kaydırılıncaya kadar Kilit ekranında kal ve Açık gözler gerektir seçeneklerini kapatın.
Telefonunuz açıldığında kilidi otomatik olarak açılacaktır. Yüz tanıma özelliğini kullanırken hala sorun yaşıyorsanız, tüm cihaz ayarlarını sıfırlamayı düşünün. Ardından, yüz tanıma verilerini sıfırdan ayarlayın.