Bazı Android uygulamaları, bildirim merkezinde uygulama adıyla birlikte saatlerce en üstte görünen bildirimler görüntüler. "Temizle" düğmesini seçseniz bile, sistem bu tür uyarıları kaldırmaz. Samsung Galaxy telefonlarınızda bu bildirimlerden rahatsızsanız, bunlardan tamamen kurtulmanın zamanı geldi. Bu durum en çok antivirüs, pano ve bazı sistem uygulamalarında belirgindir. Bildirimleri kaldırmak için bu tür uygulamaları kaldırmak ideal bir çözüm değildir. Bunun yerine, Galaxy telefonlarda bu tür bildirimlerden kurtulmak için bazı ipuçlarını kullanabilirsiniz.
1. Bildirim Merkezi'nden Bildirimleri Devre Dışı Bırakın
Android'de bildirimleri bildirim merkezi aracılığıyla kolayca yönetebilirsiniz. Bir uygulamadan gelen bildirimleri devre dışı bırakabilir veya bildirim kanallarında değişiklik yapabilirsiniz.Adım 1: Telefonunuzun ekranının üstünden aşağı doğru kaydırın ve Bildirim merkezini açın.
Adım 2: Uygulama bildirimlerini bulun ve kaldırmak istediğiniz başlığın üzerine uzun basın.
Adım 3: Karşınıza iki seçenek çıkacak. Bildirimleri kapat'ı seçin ve Bitti'ye tıklayın.
Ancak bu ideal bir çözüm değil. Uygulamadan düzenli bildirimler almanız gerekiyorsa ne olacak? Uygulamadan gelen önemli bildirimleri kaçırabilirsiniz. Bunu çözmek için bildirim kanallarını kullanmanız gerekecek.
Bildirim kanallarını kullanarak uygulamadaki belirli bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz. İşte Samsung telefonlarda kalıcı bildirimlerden nasıl kurtulacağınız.
AVG, Avast, Norton vb. antivirüs uygulamaları, Android telefonlarda kalıcı bildirimler tutmalarıyla bilinir. Aşağıdaki ekran görüntülerinde örnek olarak Avast'ı kullanacağız.
Adım 1: Galaxy telefonunuzun üst kısmından aşağı doğru kaydırarak bildirim merkezini açın.
Adım 2: Kalıcı bildirime uzun basın ve Ayarlar'ı seçin.
Adım 3: Seçenekler listesinden Kalıcı seçeneğini devre dışı bırakın.
Bundan sonra Avast uygulaması size her türlü bildirim hakkında bildirim gönderecek ancak başlığı her zaman görünür tutmayacak.
2. Google Play Hizmetleri Bildirimlerini Yönetin
Google Play Hizmetleri, uygulama yüklemeleri, indirmeler, Google hesabı uyarıları, depolama alanı uyarıları, mobil veri vb. gibi temel bildirimleri yönetir. Belki telefonunuza onlarca uygulama yüklüyorsunuz ve zayıf internet bağlantısı nedeniyle yükleme beklenenden uzun sürüyor. Aşağıdaki adımları kullanarak telefonunuzdaki Google Play Hizmetleri bildirimlerini yönetebilirsiniz.Adım 1: Galaxy telefonunuzda yukarı kaydırın ve Uygulama çekmecesini açın. Ayarlar uygulamasını başlatın.
Adım 2: Bildirimlere gidin.
3. Adım: Bildirim listesini görüntülemek için Daha Fazla düğmesini seçin. Listede Google Play Hizmetleri'ni bulun ve üzerine dokunun.
Adım 5: Bildirim kategorilerine dokunun.
Adım 6: Aşağıdaki menüde telefonda bulunan bildirim türlerinin uzun bir listesi sunulacaktır.
İlgili bildirim seçenekleri için gereksiz geçişleri devre dışı bırakın ve ana ekrana dönün.
3. Tarayıcıda Site Bildirimini Devre Dışı Bırakın
Bu sinir bozucu banner bildirimlerinin yanı sıra, web sitesi güncellemelerini de sinir bozucu bulacaksınız. Bazı web siteleri sizi bildirimlere izin vermeniz için kandırabilir ve farkına bile varmadan bildirim merkeziniz bu tür onlarca uyarıyla dolabilir. Bu tür bildirimleri tarayıcınızdan devre dışı bırakmanız gerekir.Android'de Google Chrome'dan bahsedeceğiz. Diğer tarayıcılar için de aynı adımları uygulayabilir ve web bildirimlerini devre dışı bırakabilirsiniz.
Adım 1: Telefonunuzda Google Chrome'u bulun ve uygulama simgesine uzun basın.
Adım 2: Küçük 'i' tuşuna dokunun ve uygulama bilgi menüsünü açın.
Adım 3: Bildirimler'e gidin ve bildirim kategorilerine dokunun.
Adım 4: Siteler bölümüne gidin ve tüm web sitelerinden gelen bildirimleri devre dışı bırakın.
4. Üstte Görünme Bildirimlerini Devre Dışı Bırakın
Bu, günlük rutininizde sizi rahatsız edebilecek bir diğer bildirim türüdür. Bir uygulama için "en üstte görün" bildirimini etkinleştirdiğinizde, aniden uyarılar gösterebilir. Uygulamayı kullanmadığınız zamanlarda bile reklamlar gördüğünüz için bu durum can sıkıcı olabilir. Öncelikle, bu tür uygulamaları tespit edip "en üstte görün" seçeneğini devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin.Adım 1: Böyle bir uygulamaya uzun basın ve uygulama bilgi menüsünü açın.
Adım 2: Üstte Görün'e dokunun.
Adım 3: Aşağıdaki menüden izinleri devre dışı bırakın.