Nasıl Yapılır? Samsung Galaxy Z Flip 5 / Z Fold 5 Pilin Hızlı Tükenmesi Sorunun Çözüm Yöntemi

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 625
Galaxy-Z-Fold-5-Flip-5-1024x576.jpg

Galaxy Z Flip 5 veya Z Fold 5'inizi her gün birden çok kez şarj etmekten yoruldunuz mu? Cevabınız evet ise doğru sayfadasınız. Burada, Samsung Galaxy'nizdeki pil yedeklemesini hızlı bir şekilde iyileştirmek için en iyi pil tasarrufu ipuçlarını ve tekniklerini sizinle paylaşacağım.

Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 gibi katlanabilir telefonlar, içerik tüketimi ve çoklu görevler için en iyisidir. Ancak pillerinin çabuk bitmesini istemezsiniz. Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 kullanıcılarından gelen çok sayıda geri bildirimi okuduktan sonra çoğunun ortak bir sorunu olduğunu söyleyebilirim: pilin hızlı tükenmesi.

Şikayetlere göre Samsung'un en yeni katlanabilir cihazları bir gün bile dayanmıyor. Birçoğu yalnızca 4 saat ekran başında kalıyor. Bu nedenle cihazı birden çok kez takmaları gerekiyor ve bu da sinir bozucu olabilir.

Katlanabilir Telefonlarda Pilin Hızlı Tüketilmesine Ne Yol Açar?​

Normal bir akıllı telefondan Galaxy Z Flip 5 veya Fold 5 gibi katlanabilir bir telefona yükseltme yaptıysanız pil yedeklemesinde önemli bir fark göreceksiniz. Örneğin Galaxy S23 Ultra, Samsung'un en yeni katlanabilir telefonlarına göre %30 daha fazla dayanıyor. Bunun nedeni, senkronize çalışan birden fazla ekrana sahip olmaları ve Fold 5'te (açıldığında) daha büyük bir ekrana sahip olmanızdır.

Çoklu ekranlar ve büyük ekran boyutları daha fazla pil tüketimine neden olur. Ancak pilin hızlı tükenmesine katkıda bulunan tek faktör bu değil.

Akıllı telefonlar genellikle 5.000mAh bataryaya sahiptir. Ancak Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 için 3.700 mAh'a kadar inen 4.400 mAh daha küçük bir kapasiteyi tercih ediyor. Karşılaştırma için Galaxy S23 Ultra'nın 5.000 mAh bataryası var. Pil kapasitelerindeki boşluğu görebiliyorsunuz ve bu da katlanabilir Galaxy'deki hızlı pil tüketimini açıklıyor.

Samsung akıllı telefonlar kullanım alışkanlıklarınızı öğrenir ve cihazı buna göre otomatik olarak optimize eder. Bir veya iki hafta kadar sürebilir. Dolayısıyla, Galaxy Z Fold 5 veya Flip 5'te yeniyseniz, kullanım şeklinizi öğrenmesi ve pil kullanımını optimize etmesi için cihaza yeterli zaman tanıyın.

En son yazılım güncellemeleri ve üçüncü taraf uygulamalar da Samsung Galaxy'nizin pilinin hızlı tükenmesine neden olabilir.

Samsung Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5'te Hızlı Pil Boşalması Nasıl Onarılır?​

Samsung Galaxy'nizdeki pilin hızlı tükenmesi sorununu çözmek için bu etkili çözümleri test edin.

1. Cihazın Kendini Optimize Etmesini Bekleyin​

Samsung Galaxy Z Fold 5 veya Galaxy Z Flip 5'te yeniyseniz ve pilin hızlı tükenmesi sorunuyla karşı karşıyaysanız endişelenmeyin. Cihazınızın kullanım alışkanlıklarınızı analiz etmesi ve ardından pil yedeklemesini iyileştirmek için kendisini optimize etmesi bir veya iki hafta sürebilir. Yani paniğe gerek yok.

Kullanıcılar bir yazılım güncellemesi yükledikten sonra pilin hızlı tükenmesiyle karşılaşabilirler. Eğer sizde de böyle bir şey oluyorsa endişelenmeyin. Bir güncelleme yükledikten sonra cihaz, yazılımını arka planda optimize eder ve bu da daha fazla pil tüketebilir. İki güne kadar sürebilir.

Samsung Galaxy cihazınızın kendisini optimize etmesini beklerken, daha fazla ekran süresi elde etmek için bu çözümleri uygulayın.

2. Cihaz Ayarlarınızı Düzenleyin​

Cihaz ayarlarınızda yapılacak küçük değişiklikler, Samsung Galaxy cihazınızın pil yedeklemesini önemli ölçüde artırabilir. Önerilen değişiklikler şunlardır;
1. İpucu: Ekran Yenileme Hızınızı Düşürün

Yenileme hızı, ekranınızdaki bir görüntünün bir saniyede güncellenme sayısıdır. Daha yüksek bir yenileme hızı ayarlamak yumuşak bir hareket sağlar ancak daha fazla pil gerektirir. Bu nedenle, daha fazla ekran süresi elde etmek için daha düşük bir yenileme hızına geçmeyi düşünün.

Ekran yenileme hızı nasıl düşürülür:
  1. Samsung Galaxy'nizde Ayarlar uygulamasını açın .
  2. Görüntüle seçeneğine dokunun .
  3. Hareket düzgünlüğü'ne tıklayın ve Standart seçeneğini seçin.
2. İpucu: Uyarlanabilir Parlaklığı Etkinleştirin
  1. Benzer şekilde, 5G'yi belirli bir zamanda devre dışı bırakmak için başka bir rutin ekleyin.
Şimdi Ayarlar -> Bağlantılar -> Mobil ağlar bölümüne gidin ve ağ modunu LTE/3G/2G (otomatik bağlantı) olarak seçin .

5. AOD'yi kapatın​

Her Zaman Açık Ekran (AOD) son derece havalı görünüyor. Cihazın kilidini açmadan size saat, tarih, bildirimler, cevapsız çağrılar ve daha fazlası gibi önemli ayrıntıları gösterir. Ancak pil tüketmeye devam ediyor.

Çalışırken Her Zaman Açık Ekran önemli olabilir. Devre dışı bırakmak istemiyorsanız, belirli bir zamanda otomatik olarak etkinleştirip devre dışı bırakacak bir rutin ayarlayın.

Samsung Galaxy'nizde AOD'yi nasıl planlayacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Ayarlar uygulamasını açın ve Modlar ve Rutinler'i tıklayın .
  2. Rutinler sekmesine gidin .
  3. Üstteki “+” simgesine dokunun .
  4. Bu rutini tetikleyecek olanı ekle üzerine dokunun .
  5. Belirli zaman'a tıklayın ve 5G'yi etkinleştirmek istediğiniz zamanı seçin.
  6. Bitti'yi tıklayın .
  7. Bu rutinin ne yapacağını ekle üzerine dokunun .
  8. Kilit ekranı'nı tıklayın ve Her Zaman Ekranda seçeneğini seçin .
  9. Her Zaman Açık Ekran geçişini etkinleştirin ve Her zaman göster seçeneğini seçin.
  10. Bitti'yi ve ardından Kaydet'i tıklayın .
  11. Rutininize bir ad verin ve Bitti'yi tıklayın .
  12. Benzer şekilde, ihtiyacınız olmadığında Her Zaman Açık Ekranı devre dışı bırakmak için bir rutin oluşturun.
Her Zaman Açık Ekran'ı (AOD) yalnızca gerçekten ihtiyacınız olduğunda görüntüleyerek, ekranda daha fazla kalma süresi elde edebilirsiniz.

6. Güç Tasarruf Modunu Etkinleştirin​

Samsung Galaxy cihazınızda güç tasarrufu modunu etkinleştirmek, pil kullanımını azaltmak için gerekli eylemleri uygular. Ekran yenileme hızının düşürülmesi, 4G ağına geçiş yapılması, arka plan etkinliğinin azaltılması, ekran parlaklığının düşürülmesi ve görsel efektlerin sınırlandırılması da buna dahildir.

Güç tasarrufu modunu açarak pil kullanımını önemli ölçüde artırabilirsiniz ancak bu kısıtlamaların her zaman olmasını istemezsiniz. Burada daha iyi bir yaklaşım, telefon katlandığında bu modun etkinleştirilmesi için bir rutin oluşturmaktır.

İzlemeniz gereken tüm adımlar şunlardır:

  1. Ayarlar uygulamasını açın ve Modlar ve Rutinler'i tıklayın .
  2. Rutinler sekmesine gidin .
  3. Üstteki “+” simgesine dokunun .
  4. Bu rutini tetikleyecek olanı ekle üzerine dokunun .
  5. Cihaz'ı seçin , Katlama durumu'na tıklayın ve Tamamen kapalı'yı seçin .
  6. Bu durumda Pil'i seçin , Güç tasarrufu'nu tıklayın ve Açık'ı seçin .
  7. Bitti'yi tıklayın .
Dış ekranı temel görevler için uzun saatler boyunca kullanıyorsanız güç tasarrufu modunu etkinleştirmeniz mantıklı olacaktır.

7. Cihazınızı Güncelleyin​

En iyi pil optimizasyon ayarlarına rağmen Galaxy Z Flip 5 veya Z Fold 5'inizin pili hızla biterse Samsung'un çözmesi gereken bir hata olabilir. Marka, bilinen sorunları düzeltmek ve cihazın performansını ve kararlılığını iyileştirmek için düzenli olarak yeni güncellemeler yayınlıyor.

Ayarlar -> Yazılım güncelleme -> İndir ve yükle seçeneğine giderek Samsung Galaxy cihazınızın bekleyen bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin . Bir güncelleme mevcutsa indirip yükleyin.

8. Kullanılmayan Uygulamaları Uyku Moduna Alın​

Uygulamaları uyku moduna geçirerek arka plan etkinliğini azaltabilirsiniz. Pil kullanımını iyileştirebilir ve ekranda daha fazla kalma süresi elde edebilirsiniz.

  1. Ayarlar uygulamasına gidin .
  2. Pil ve cihaz bakımı'na dokunun ve Pil'e tıklayın .
  3. Arka plan kullanım sınırları üzerine dokunun .
  4. Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçir seçeneğini açın .
Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, cihazınızın kullanılmayan uygulamaları uyku moduna geçirmesine olanak tanır. Ayrıca uygulamaları üç uyku kategorisinden birine manuel olarak da ekleyebilirsiniz: Uyku uygulamaları , Derin uyku uygulamaları ve Asla uyumayan uygulamalar .

Uyku uygulamaları arka planda ara sıra çalışabilirken Derin uyku uygulamaları asla arka planda çalışmaz. Asla uyumayan uygulamalar her zaman arka planda çalışabilir.

9. Sorunlu Uygulamaları Kaldır​

Üçüncü taraf uygulamalar Samsung Galaxy'nizde yüksek pil tüketimine neden olabilir. Bir uygulamayı yükledikten sonra bu sorunla karşılaşmaya başladıysanız, o uygulamayı kaldırmayı ve daha sonra pil kullanımına dikkat etmeyi düşünün.

10. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama Yapın​

Yukarıdaki çözümler Samsung Galaxy Z Fold 5 veya Galaxy Z Flip cihazınızdaki yüksek pil boşaltma sorununu çözüyorsa fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yardımcı olabilir. Bunu yaptığınızda fotoğraflar, videolar, belgeler, yüklü uygulamalar ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm verilerin cihazınızdan kaldırılacağını lütfen unutmayın.

Cihazınızı sıfırlamadan önce önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

  1. Ayarlar uygulamasını açın .
  2. Genel yönetim'e ilerleyin ve üzerine dokunun.
  3. Sıfırla'yı tıklayın ve Tüm ayarları sıfırla'yı seçin .
  4. Ayarları sıfırla üzerine dokunun .
  5. Kilit ekranınızı onaylayın ve Sıfırla'yı tıklayın .
Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra cihazınız otomatik olarak açılacaktır. Daha sonra tekrar ayarlamanız gerekecektir. Umarım yüksek pil tüketimi sorunu ortadan kalkar.

Çözüm​

Samsung Galaxy Z Flip 5 veya Z Fold 5 cihazınızdaki pilin hızlı tükenmesi sorunundan sıkıldıysanız, sorunu çözmenin yolları var. Bu makalede etkili çözümleri ve katlanabilir telefonunuzdan daha fazla ekran süresi elde etmek için bazı ipuçlarını ayrıntılı olarak anlattım. Bu yazıya eklemek istediğiniz bir şey varsa veya sorularınız varsa aşağıdaki yorum kısmına yazın.
 

Benzer konular

Etiketler
çözüm yöntemi samsung galaxy z flip 5 pilin hızlı tükenmesi sorunu samsung galaxy z fold 5 pilin hızlı tükenmesi sorunu
Üst Alt