Haber Şiddetli baş ağrısı yaşadı, beyin tümörü çıktı: Kendini tamamen sağlıklı hissediyordu

Şiddetli baş ağrısı yaşadı, beyin tümörü çıktı: Kendini tamamen sağlıklı hissediyordu

41 yaşındaki makyaj sanatçısı Charlie Hounslow, neredeyse hiçbir belirti göstermemesine rağmen beyin tümörlerinin en agresif ve ölümcül türü olan glioblastoma ile karşı karşıya kaldı.

LrVujYu6WUmJZhZhh_HKAw.jpg

Hounslow, teşhis konulmadan sadece 48 saat önceye kadar kendini tamamen sağlıklı hissediyordu. Ancak aniden gelen şiddetli baş ağrısı ve sonrasında sabaha karşı yaşadığı yoğun kusma şikâyetiyle soluğu acil serviste aldı.
HqVhz1b0tUmBFNQNSXC9pA.jpg

İlk tetkiklerde beyninde kanama olduğu tespit edildi. Hounslow’a, dördüncü evre glioblastoma teşhisi konuldu. Uzmanlar, bu tür kanserle mücadele edenlerin yalnızca yüzde 5’inin beş yıl sonra hayatta kalabildiğini belirtiyor.“Tümörü çıkarabileceklerini düşündüm. Ne anlama geldiğini ilk başta kavrayamadım,” diyen Hounslow, yaşadığı şoku böyle anlattı.
3vEBH3Hyh0m4V_7OQC2FeA.jpg

Hounslow bu ay başında uyanık kraniotomi adı verilen bir beyin ameliyatı geçirdi. Operasyon sırasında hastanın bilinçli olması gerekiyor çünkü cerrahlar tümörün yakınındaki hayati beyin bölgelerine zarar vermemek için hastanın bilişsel tepkilerini sürekli izliyor.Makyaj sanatçısına ameliyat sırasında hoparlörden çalınan şarkıların isimlerini tahmin etmesi istendi. Bu yöntem, konuşma ve hafıza gibi hayati işlevlerin korunmasına yardımcı oldu.
3ISg9WOrLU66FC_QgUjzpw.jpg

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), Hounslow’a standart olarak kemoterapi ve radyoterapi önerdi. Ancak Hounslow, alternatif bir yöntem olan dendritik hücre tedavisi için Almanya’da tedavi olmayı planlıyor.“NHS’in sunduğu tedavilerin bazıları işe yarıyor, ancak daha fazlası olduğunu biliyorum. Bu çapta bir teşhis aldığınızda savaşmaya başlıyorsunuz,” diyen Hounslow, mücadele azmini dile getirdi.
q-wtlbIPw0ef7q5nj-23HQ.jpg

Her yıl İngiltere’de yaklaşık 3.000, ABD’de ise 12.000 kişiye glioblastoma teşhisi konuluyor. Baş ağrısı, kusma, nöbet, görme bozukluğu, kişilik değişiklikleri ve bilinç bulanıklığı, glioblastomanın en yaygın belirtileri arasında.
0hk8zNYTgUOAAQ4P1r2JYA.jpg

Tedavide cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi uygulansa da, bu yöntemler çoğu zaman hastalığı yalnızca geçici olarak durdurabiliyor.
 
Üst Alt