Haber SON DAKİKA: ABD Dışişleri Blinken, NTV'de soruları yanıtladı

SON DAKİKA:  ABD Dışişleri Blinken, NTV'de soruları yanıtladı

SON DAKİKA HABERİ: ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, NTV'de Deniz Kilislioğlu'nun sorularını yanıtladı. Blinken, "Ölüler rakam ya da istatistik değil, yaşamlar değişti." dedi.

haberi! Özel bir röportajı getireceğiz şimdi ekranlara... Deprem bölgesine yardımlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye,,, F-16 satışından Ukrayna Savaşı'na... Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pek çok başlıkta NTV'den Deniz Kilislioğlu'nun sorularını yanıtladı. DK: Depremden sadece saatler sonrasında ABD afet yardim ve destek ekiplerini harekete geçti. 200 kurtarma görevlisi ve 12 köpeğin yani sira özel ekipmanlarla birlikte Türkiye’deki deprem bölgesini ziyaret ettiniz. “Depremin yıkımını kelimelerle ifade etmek zor” dediniz ama, ilk gördüğünüzde aklinizdan neler geçti?

AB:
Dün de ek 100 milyon dolarlık yardım açıkladım. Türkiye'nin ihtiyaçları nelerdir diye sorgulamak lazım. Bu bazıları için çadır, bazıları için gıda anlamına geliyor. DK: 1999 depreminden sonra dönemin başkaı Bill Clinton en üst düzeyde dayanişma sergilemiş ve Türkiye'ye gelerek yaklaşik bir hafta kalmişti. Biden'in da önümüzdeki günlerde benzer bir dayanişma göstermesi mümkün mü? Biden gelmeyi düşünüyor mu?

AB:
Ben Biden'ın talimatı ile buradayım. Bize dayanışma göstermemiz için talimat verdi.
 
Üst Alt