Haber SON DAKİKA HABERİ | Hamas, Mısır ve Katar'ın ateşkes teklifini kabul etti, İsrail'den açıklama geldi

SON DAKİKA HABERİ | Hamas, Mısır ve Katar'ın ateşkes teklifini kabul etti, İsrail'den açıklama geldi

SON DAKİKA HABERİ: Hamas, Gazze’de ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. Hamas yetkilisi, kararın ardından yaptığı açıklamada, “Top artık İsrail’in sahasında.” dedi. İsrail tarafından yapılan ilk açıklamada ise Hamas’ın kabul ettiği önerinin, İsrail’in kabul etmediği geniş kapsamlı sonuçlar içerdiği ifade edildi. Açıklamada, Hamas’ın teklifi kabul etme sebebinin İsrail’i anlaşmayı reddeden taraf olarak göstermek için bir oyun olduğu savunuldu. İsrail ordusundan Hamas’ın kararına ilişkin yapılan açıklamada, “Her yanıtı ve karşılığı ciddiyetle inceliyoruz.” denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise Hamas’ın kararının müttefiklerle görüşüleceği ifade edildi.

haberi! Hamas, Katar ve Mısır’ın ateşkes teklifini kabul etti.

Ateşkes açıklaması Hamas lideri Haniye'den geldi.

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Haniye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti. Açıklamada, Haniye'nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas Hareketi'nin onayladığını duyurdu.

Açıklamada, sunulan teklif ve önerilerin içeriği hakkında bilgi paylaşılmadı.

"TOP ARTIK İSRAİL'İN SAHASINDA"

Hamas yetkilisi ateşkes önerisinin kabul edilmesinin ardından "Top artık İsrail'in sahasında" açıklaması yaptı. Ateşkes haberinin ardından Refah'ta kalabalıkların havaya ateş ederek kutlama yaptığı bildirildi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA İsrailli bir yetkili, Hamas'ın kabul ettiği "yumuşatılmış" Mısır önerisinin İsrail tarafından kabul edilmeyeceğini belirterek, "Öneri İsrail'in kabul etmediği "Geniş Kapsamlı" sonuçlar içeriyor dedi. Hamas'ın ateşkes teklifini kabül etmesinin İsrail'i anlaşmayı reddeden taraf olarak göstermek için bir oyun olduğunu savunan İsrailli yetkili "Hamas'ın yanıtını aldık, değerlendireceğiz" açıklaması yaptı.

ORDU SÖZCÜSÜ: CİDDİYETLE İNCELİYORUZ

Hamas'ın ateşkes açıklaması hakkına İsrail Ordu Sözcüsü " Her yanıtı ve karşılığı ciddiyetle inceliyoruz buna paralele olarak hala Gazze'de operasyon yürütüyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

ANLAŞMA ŞARTLARI Reuters'a konuşan Hamas yetkilisi , "Ateşkes, yeniden inşa, yerlerinden edilenlerin geri dönemesi ve tutuklu takası anlaşması dahil birçok talebi karşılayan teklifi kabul ettik" açıklaması yaptı. Hamas heyetinin ateşkes anlaşması ve bir sonraki adımı görüşmek üzere yakında Kahire'yi ziyaret edeceği bildirildi. Hamas'ın Gazze sorumlu yardımcısı, "Ateşkes önerisi her biri 42 günlük üç aşamalı bir anlaşama" açıklamasında bulundu. ABD'DEN AÇIKLAMA ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan "ABD önümüzdeki saatlerde Hamas'ın yanıtını müttefikleriyle görüşecek" açıklaması yapıldı.
 
Üst Alt