Haber Sözleşmeliye kadro düzenlemesi meclisten geçti mi? Sözleşmeli personele kadro kimleri kapsayacak?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi meclisten geçti mi?  Sözleşmeli personele kadro kimleri kapsayacak?

500 binden fazla sözleşmeli personeli kadroya geçirecek düzenleme, hazırlandı. Hemşire, araştırma görevlileri, öğretmenler ve din görevlilerinin beklediği düzenlemede son durum merak ediliyor. Kapsama giren sözleşmeli personel isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Kadroya geçmek istemeyenlerin hakları görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak. Peki, sözleşmeliye kadro düzenlemesi meclisten geçti mi? Sözleşmeli personele kadro kimleri kapsayacak?

PQcdxGkLeUqYd-lXRdJj6Q.jpg

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle ilgili Kabine Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliye kadrodaki hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclise sunularak hayata geçmesini sağlayacaklarını belirtmişti. Düzenlemeye ilişkin yeni bir açıklama geldi.
22Xcxyy9-U-Olkk2KLE1fg.jpg

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kadro düzenlemesiyle ilgili olarak ocak ayını işaret edenAkbaşoğlu,“En geç 1 ay sonra sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve EYT’li kardeşlerimizin durumunun çözümüne ilişkin yasal çalışmayı hayata geçireceğiz” dedi
X-422N-8Y066wLQgs5IVHQ.jpg

Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk sÜresi olacak. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecek. Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edecekler.
wV3UAMwO4kyEbSSN5oo6Yw.jpg

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsam genişledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemeye 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini açıkladı.Araştırma görevlileri ve sanatçılar, kabine sonrasi yapılan açıklamalarda yer almayan gruptaydı.
 
Üst Alt