Nasıl Yapılır? Telefonun Yavaş Şarj Olma Hatası, Nasıl Çözülür ?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 731

CaN

admin
Mesajlar
1,417
Tepkime
4,347
Puanları
113
Konum
Türkiye
telefon-yavas-sarj-olma-sorunu-nasil-cozulur-4.png

Telefonlar çeşitli sebeplerden dolayı yavaş şarj olabilmektedir. Bazı durumlarda ise telefon şarj oluyor gibi gözüküp batarya dolmamaktadır. Pek çok telefon kullanıcısı telefonun yavaş şarj olması sorunuyla karşı karşıya gelmiştir. Bu arızaların ortaya çıkmasının en yaygın nedeni ise donanımdan kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda yazılımsal sorunların da telefonun yavaş şarj olmasına sebep olduğunu söylenebilir. Bu açıdan yapılacak birkaç değişiklik ile bu sorun kolaylıkla ortadan kalkabilmektedir. Bu değişiklikler ise bataryadan, adaptör ve şarj kablosuna kadar uzanan bir değişiklik sürecidir.​

Telefonun Yavaş Şarj Olması Arızasının Nedenleri?

akilli-telefonunuz-yavas-mi-sarj-oluyor-bilinen-nedenler-ve-cozumleri-burada-1_640x360.png
Telefonun yavaş şarj olması sorununun ilk nedenlerinden biri şarj kablosudur. Bu açıdan orijinal şarj kablosunun kullanılması sayesinde bu sorun ortadan kalkmaktadır. Aynı zamanda bataryanın değiştirilmiş olması da olası nedenlerden biridir. Soket girişinde meydana gelen hasar ya da yıpranmalar da yavaş şarj olma sorununu yaratabilmektedir. Güç kaynağının yetersiz güç sağlaması da telefonunun yavaş şarj olmasına neden olmaktadır. Ayrıca telefon şarj edilirken yoğun bir güç kullanan uygulamaların ya da sistemlerin çalışması da bu nedenlerden biridir. Bir diğer sebep ise eski bir telefonun kullanılıyor olmasıdır. Telefonun pil sağlığının %85 oranından daha düşük olması da telefonun yavaş şarj olmasına sebebiyet vermektedir.

Telefonun Yavaş Şarj Olması Garanti Kapsamında Mıdır?

Telefonların yavaş şarj olması sorununun garanti kapsamında olabilmesi için, sorunun kullanıcı kaynaklı olmaması gerekmektedir. Eğer bunun sebebi kullanıcı kaynaklıysa telefonun tamiri ve onarımı için kullanıcıdan ücret talep edilmektedir. Ancak sorunun kullanıcı kaynaklı olmadığı durumlarda, sorunun onarımı için yapılacak tamirler garanti kapsamında gerçekleşmektedir. Aynı zamanda böyle durumlarda kullanıcılardan ücret alınmamaktadır.

Telefonun Yavaş Şarj Olması Arızasına Çözümler


Telefonun yavaş şarj olması sorunu için denenecek çözümlerden ilki orijinal şarj kablosunun kullanılmasıdır. Ayrıca eskimiş olan USB kabloları da telefonun yavaş şarj olmasına neden olmaktadır. Eğer USB kablosunda bir sorun yoksa adaptörün kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu durumda başka bir adaptör ile sorunun adaptörde olup olmadığına bakılmalıdır. Aynı zamanda telefonu kapatıp açmak da bu sorunun çözülmesi için oldukça iyi bir çözümdür. Ayrıca gücü yoğun bir şekilde kullanan uygulamaların telefondan kaldırılması da önerilmektedir. Telefonun eskimiş olması durumunda ise yeni bir telefon almak gerekmektedir. Soketin tıkalı olması durumunda ise bu yerin temizlenmesi gerekmektedir. Ancak bu temizleme işlemi yapılırken içeride olan pisliklerin daha derine itilmemesine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda telefonu uçak moduna alarak ya da kapatarak da şarj etmek telefonun hızlı şarj olmasına yardımcı olmaktadır. Eğer telefonun pil sağlığı düşük bir yüzdeye sahipse bunun için pil değişimine gidilmelidir. Telefonun pil kalibrasyonuna ihtiyacı var ise bu durumda telefondan ‘ *#0228# ’ kodu tuşlanmalıdır. Ardından ekranda çıkan seçeneklerden ‘Quick Start’ seçeneği seçilerek telefon yeniden başlatılmalıdır.

Telefonu Şarj Etme Konusunda Doğru Bilinen Yanlışlar

Telefon yavaş şarj olması pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Ancak bu durumla karşılaşmamak için doğru bir şekilde telefon şarj edilmelidir. Eğer telefonu hatalı bir şekilde şarj ediyorsanız hem telefon sağlığına hem de kendi sağlığınıza zararlar verebilirsiniz. Bu açıdan telefon şarj etme konusunda internette dolanan doğru bilinen yanlışlardan ilki telefonun sabaha kadar şarj edilmesinin yanlış olduğunun düşünülmesidir. Telefonlar tam doluma ulaştıkları zaman enerji almayı kestikleri için telefonun sabaha kadar şarj edilmesinde herhangi bir sorun yoktur. Ayrıca telefonun satın alındığı gün de tamamen şarj etmek gerekmemektedir. Ancak telefonun pil sağlığı açısından şarj %20’lere geldiğinde telefon şarja takılmalıdır.​
 
Mesajlar
2
Tepkime
2
Puanları
3
Teşekkür işime yaradı.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
android çözümü hızlı şarj yavaş şarj
Üst Alt