Haber Trump Çin ziyaretini tamamladı. "İran asla nükleer silaha sahip olamaz"

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 5
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.

AlpEren

✅️ Premium
Trump Çin ziyaretini tamamladı.

ABD Başkanı Donald Trump, iki gün süren Çin ziyaretini tamamlayarak başkent Pekin'den ayrıldı. Air Force One'da gazetecilere konuşan Trump, Tayvan ve İran konularında açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile gerçekleştirdiği kritik temasların ardından Pekin’den ayrılarak iki günlük Çin ziyaretini tamamladı.

Trump, Pekin Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen resmi törenle Air Force One’a bindi. Kırmızı halıyla karşılanan Trump için askeri bando eşliğinde uğurlama töreni düzenlenirken, alanda Amerikan ve Çin bayrakları taşıyan kalabalıklar yer aldı.

TRUMP GAZETECİLERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ABD Başkanı dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tayvan konusunun değerlendirildiğini belirten Trump, “Şi ile Tayvan konusunu detaylıca konuştuk. Orada bir çatışma olduğunu düşünmüyorum. Tayvan konusunda herhangi bir söz vermedim, savaş peşinde değiliz.” dedi.

Trump, Tayvan’a silah satışlarının da görüşüldüğünü belirterek bu konuda kararlar alacağını söyledi.

“İRAN NÜKLEER PROGRAMINI 20 YILLIĞINA DONDURABİLİR”

İran'da devam eden savaş ve müzakere konusunda ise, “İran'ın nükleer programını 20 yıllığına dondurması benim için uygun ancak bu sözde gerçek bir bağlılık gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, New York Times muhabirine İran konusundaki haberleri nedeniyle “ihanet içinde” olduğunu söyledi. İran’ın füze kapasitesini koruduğuna yönelik haberleri reddederek kapasitenin yüzde 80’inin yok edildiğini savundu.

“İRAN NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLAMAZ”

Trump'ın açıklamalarından satır başları:

“İran konusunda size şunu söyleyebilirim. İran asla nükleer silaha sahip olmayacak. Bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. İran'da topyekün zafer kazandık ama sizin gibi yalan haberciler zaferimizi karalamak için her şeyi yapıyorsunuz.

İran'ın askeri olarak çok başarılı olduğunu yazmanız vatan hainliği. İran'ın füze kapasitesini koruduğu asılsız. Füze üretim tesislerinin yüzde 80'ini imha ettik. "

TRUMP VE Şİ KRİTİK BAŞLIKLARI GÖRÜŞTÜ

Ziyaret kapsamında Trump ile Şi Cinping bir araya gelirken, görüşmelerde dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ilişkilerin istikrara kavuşturulması hedefi öne çıktı.

Tarafların “yapıcı stratejik istikrar” vizyonu konusunda ilerleme sağladığı belirtilirken, Trump iki ülkenin uzun süredir devam eden birçok sorunu çözdüğünü ve önemli ticaret anlaşmalarına imza attığını söyledi.

TAYVAN VE İRAN GERİLİMİ MASADAYDI

Görüşmelerde Tayvan konusundaki jeopolitik gerilimler ile İran bağlantılı bölgesel krizler ve deniz güvenliği başlıklarının da ele alındığı bildirildi.

Zirvede ayrıca küresel tansiyonun düşürülmesi ve ABD-Çin ilişkilerindeki sürtüşmelerin yönetilmesine yönelik diplomatik temasların ön plana çıktığı kaydedildi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt